Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Felsefe’yi Koza farkıyla öğrenin

Çanakkale’nin en faal gençlik

Çanakkale’nin en faal gençlik derneklerinden Koza, şimdi de Felsefe Okulu ile kentin gelişimine katkı sunuyor. Derneğin ilk etkinliğinin konuşmacısı Prof. Dr. Örsan K. Öymen olacak.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nin haberine göre her ay farklı konular ve konuklarla gerçekleştirilen Koza Felsefe Okulu buluşmalarında, Felsefe üzerine hem eğitici bilgiler almak hem de keyifli sohbetler etmek mümkün olacak.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bünyemizde oluşturulan Felsefe Okulu, her ay yeni bir konuşmacı ve yeni bir temayla Felsefe Biliminin yaygınlaşmasına katkı sunuyor.

Bu çalışmalarda katılımcılar, Felsefenin ne olduğuna dair felsefi kavramlar ve bu kavramların anlamlandırılması, felsefenin metodolojisi ve felsefe tarihi hakkında genel bir bilgiye sahip olurlar. Kazandırılan bu temel bilgiler; felsefe metinleri okumalarında ve tartışmalarında, kitap ve filozof çözümlemelerinde alt yapı oluşturacak şekilde planlanmaktadır.

“Felsefe Nedir ve Neden Önemlidir?” başlıklı ilk etkinliğimizin konuşmacısı Prof. Dr. Örsan K. Öymen olacaktır.

Sizleri 17.11.2018 tarihinde, saat 14.00’da Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde gerçekleştireceğimiz buluşmamıza davet ediyoruz.

Prof. Dr. Örsan K. Öymen kimdir?

Prof. Dr. Örsan K. Öymen, Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini New York Üniversitesi (NYU) Felsefe Bölümü’nden almıştır. Felsefedeki araştırma alanları Epistemoloji (Bilgi Felsefesi), Etik (Ahlak Felsefesi), Siyaset Felsefesi ve Din Felsefesi’dir.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech