Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 ‘Katliam Yasası’na Karşı Tek Yürek!

Çanakkaleli hayvan severler Truva

Çanakkaleli hayvan severler Truva Atı yanında bir araya gelerek Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yasa tasarısını protesto ettiler.

Ülkemizde gün geçtikçe artan hayvan istismarları, duyarlı vatandaşları isyan ettirme boyutuna getirirken yasaların bu konuda yetersiz kalması ise ayrı bir konu haline geldi.

Çanakkaleli hayvan severler isyanda!

Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni kanun tasarısı uyarınca hayvanların sokaklardan ölüm kamplarına nakli mümkün hale gelmekte. Barınakların içler acısı hali ortadayken sokak hayvanlarının ‘koruma’ adı altında ölüme terk edilmesi ise hayvan severleri isyan ettiriyor.

Bu noktada harekete geçen hayvan hakları savunucu pek çok dernek, sivil toplum kuruluşu ve vatandaş yurdun pek çok noktasında eş zamanlı olarak yapılan protestolarda bulundu. Çanakkale de bu noktalardan biriydi.

“Yasa tasarısı kan kokuyor”

Pazar günü 14:00’de Truva Atı önünde toplanan pek çok vatandaş, yeni yasa tasarısını sert sözlerle protesto etti.

“Yasa Tasarısı Kan Kokuyor!”, “Can Vereceğiz Canlarımızı Vermeyeceğiz!”, “Sürgün Yasası!”, “Ölüm Yasasına Hayır!” gibi pankartlar taşıyan kalabalık, yaptıkları basın açıklamasının ardından taleplerini dile getirdiler.

Taleplerde şöyle dendi:

  1. Kanun, Türk Ceza Kanunu kapsamına alındığında İŞKENCE, TECAVÜZ, ÖLDÜRME SUÇLARININ cezaları 2 yıl 1 aydan başlamalı.
  2. Sahipsiz hayvanların KISIRLAŞTIRILMALARI ve ALINDIĞI YERE BIRAKILMASINI esas alan 6. MADDE kesinlikle DEĞİŞTİRİLMEMELİ, belediyelerce UYGULANMASI sağlanmalı.
  3. Kanunu uygulamayan belediyeler üzerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın İDARÎ YAPTIRIMI olmalı ve hayvana şiddet, vahşet uygulayan belediye görevlileri de TCK’ya göre CEZA kapsamına alınmalıdır.

4- Hayvanat bahçeleri, sirk, yunus parkları, deney laboratuvarlarında esir edilen ve yük taşıtma, dövüş, avcılık gibi amaçlarla kullanılan ve her türlü insan menfaati amacı sömürülen hayvanlar üzerindeki VAHŞETLERE ve ZULME son verilmeli, internet-petshop-üretim çiftliklerinden hayvan ÜRETİM ve satışları EN AZ 5 YIL SUREYLE yasaklanmalı, evcil-yaban hayvanlarının ithalat ve ihracatı durdurulmalıdır.

  1. Tehlikeli olarak tanımlanan hayvanların, kısırlaştırılıp belediyelere kayıtları yapılarak sahiplerine verilip düzenli kontrolü sağlanmalı, üretim ve dövüşlerde kullanılan köpekler de kısırlaştırılıp oluşturulacak özel bakımevlerinde rehabilite edilmeli ve uygun durumda olanlar yuvalandırılmalıdır.

Çanakkale Hayvan Hakları Dayanışma Grubu adına konuşan Devrim Varol ise şu sözleri kaydetti:

“Bu değişikliği asla kabul etmiyoruz”

“Özellikle 5199 sayılı kanunun 6. maddesinde yapılması önerilen ve sahipsiz hayvanları sürgüne, ölüme mahkûm edecek değişikliği asla kabul etmiyoruz. Bakımevlerinde aşılanıp küpelenen hayvanlar alındıkları bölgeye geri bırakılmalı ve hayatlarını belediye ile oradaki gönüllülerin destekleriyle sürdürmelidir. “

Taleplerini dile getiren topluluk olaysız şekilde dağılırken yeni hedeflerinin ise hayvan severler tarafından 25 Kasım’da İstanbul Kadıköy’de düzenlenecek büyük mitinge katılmak olduğunu söylediler.

Esra Çanlı-Aslı Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech