Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

SİYASET KIZIŞTI

2019 Mahalli seçimler için, aday adayları meydana çıkıyor. Hem kendi partileri içinde adaylık yarışı, hem de aday olduktan sonra diğer partilerle çekişmeler zorlu olacak. Her parti bu seçimi, hayat memat meselesi olarak görüyor. Yerelde CHP rahat gibi görünüyor görüntüsü verse de, bu sefer çok kolay olmayacağını söylemek isteriz. Uzun yıllardır Çanakkale Belediyesini yöneten CHP, vatandaş nezdinde itibar kaybetmeye başladı. Zaten uzun süreli yönetimlerin, ivme kaybetmeleri gayet doğal. MHP Türkiye genelinde ve Çanakkale’de kendi adayları ve kendi parti amblemiyle seçime katılacak. MHP gerek ceza indirimi ve emeklilikte yaşa takılanlar, gerekse 3600 gösterge ile ilgili söylemlerinden vazgeçmemiştir. Kimse kusura bakmasın. MHP, Ak Partiyle Cumhur ittifakı yaptı diye, kendi tüzüğünden, fikriyatından taahhütlerinden vazgeçmeyecektir. Vatandaşın anlayamadığı konu şudur: Mecliste MHP’nin 50 Milletvekili vardır. Bu sayı da, kanun çıkarmaya yetmemektedir. AKP’nin oylarına ihtiyaç vardır. Bu seçimde Millet MHP’ye oy vererek, taahhütlerini yerine getirmesi için bir imkân tanımalıdır. Unutulmamalıdır ki, MHP kendisine ihtiyacı olduğu her an devletinin, Milletinin yanındadır. Sıra, Milletin MHP’nin yanında olmasına gelmiştir. MHP, Çanakkale’de 23 yerde yapılacak mahalli idareler seçiminde iddialıdır. MHP verdiği sözleri niye yerine getirmedi diyenlere,”İşte size bir fırsat. Oyları MHP’ye verin. Hizmeti görün”.

GÜLELİM

İlkokula başladığı ilk gün küçük Temel bir karış surat eve gelmiş, “Okulu yönetenlerin hepsi dolandırıcı” diye isyanda. “Aman oğlum nereden çıkardın onu?” diye atılmış annesi, “Sınıfımızın kapısında ‘1. Sınıf ’ yazıyor… ” diye başlamış küçük Temel, “İçeriye gir, vallahi her yer tahta!”

***

Fakir ve yaşlı kadın kaldırıma oturmuş ağlarken yanına yaklaştım ve “Ne oldu teyze? Neden ağlıyorsun?” diye sordum. “Sorma oğlum, cebimde 50 lira vardı düşürdüm, bulamıyorum…” dedi ağlamasını sürdürerek. Size ne kadar üzüldüğümü anlatamam, hemen cebimden çaktırmadan 50 lira çıkarıp “Al teyzeciğim bu senin paran…” diye uzattım. “Yuh ama!” dedi birden sinirlenip parayı elimden çekip alarak, “Sabahtan beri bu yaşımda beni köşe bucak deli gibi arattırıp duruyorsun.. Terbiyesiz manyak!”

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech