Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Ceylan’dan Çanakkale’ye Tren Ağı Sorusu

CHP Milletvekili Özgür Ceylan,

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Uluşturma Bakanı Mehmet Cahit Turan’a ‘Çanakkale’ye demiryolu ne zaman bağlanacak?” sorusunu sordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2019 yılı bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gün ele alındı. Komisyon görüşmelerine katılan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da yaptığı konuşma esnasında Çanakkale’nin ulaşım sorunlarından bahsetti.

“Şu kadar yol, köprü, tünel yaptık diyorsunuz da…”

CHP’li Ceylan, iktidara sitemlerde bulunduğu konuşmasında Çanakkale’ye gerekli özenin gösterilmediğini dile getirerek “Şu kadar yol, köprü, tünel yaptık. İnternet altyapısı şuradan buraya geldi, devrim yaptık diyorsunuz fakat Çanakkale’nin ulaşım sorununa neden hala bir çözüm getirmiyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Bayramiç – Etili – Çan karayolunun yapım hızıyla ilgili sıkıntıları da dile getiren Ceylan şöyle dedi:

“Projeyi ne zaman bitireceksiniz?”

“Bunu size iki ay önce yazılı soru önergesi olarak ilettim fakat süresi içerisinde cevap verme nezaketini göstermediniz. Sanıyorum, Meclisin tozlu raflarında bekleyecek ancak size konuyu bir de burada hatırlatmak ve sormak istiyorum. Bir türlü tamamlanamayan proje nedeniyle sürücülerin güvenli seyir olanağının bulunmadığı ve toz bulutu içerisinde seyahat etmeleri nedeniyle hem güvenlik sorunu oluşmakta hem de yörede tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler oluşan tozun ürünlerine verdiği zarardan ötürü mağdur olmaktadırlar. Dahası yüklenici firmaya gerekli ödemeler zamanında aktarılmış mıdır? Söz konusu projede fiziki ve nakdî gerçekleşme oranının yüzdesi kaçtır? Projeyi hangi takvim yılı içerisinde bitirmeyi planlıyorsunuz?”

“Çanakkale için demiryolu çalışması neden yok?”

Ceylan, Gökçeada ve Bozcaada’da feribot ve deniz otobüsü seferlerinde yaşanan sıkıntılara da değindi. Feribot ücretlerinin yüksek olduğunu da belirten Ceylan yetkililerden çözüm önerisi beklediklerini ifade etti. Ceylan, Çanakkale’nin ulaşım yönünden büyük sorunlar yaşadığını söyleyerek “Buna rağmen Çanakkale için demir yolu çalışması gözükmemektedir. 2019 yılı için demir yolunun Çanakkale’ye ulaşmasını istemekteyiz. Bu konuda bir çalışma yapılabilecek midir” şeklinde konuştu.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech