Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bit Pazarı’nda iğne atsan yere düşmüyor

Ekonomik krizden dolayı halkın

Ekonomik krizden dolayı halkın alım gücünün giderek düşmesi vatandaşı alternatif alışveriş alanlarına yönlendirdi. Alternatif alışveriş alanlarından olan Cuma Pazarı’nın hemen arkasındaki alanda yer alan bit pazarında yok, yok. Cuma günü bit pazarında oluşan insan seli dikkatlerden kaçmadı. Ekonomik kriz ve Cuma Pazarı’ndaki etiket fiyatları vatandaşı doğrudan bit pazarına yönlendirdi.

Kentin Cuma günü ekonomik olarak nabzının attığı yer olan Cuma Pazarı’nın hemen arkasında kurulan Bit Pazarında Cuma günü yoğunluk ve kalabalık dikkat çekti. Bit Pazarı’nda bulunan bilumum eşya bir şekilde alıcısını buldu. Ekonomik krizden oldukça etkilenen vatandaşlar ve pazardaki etiketlerden yorulan kentliler soluğu bit pazarında aldılar.

Ekonomik krizin tavandan tabana hemen hemen her alanda yansıması vatandaşı terletmeye devam ediyor. Kentin Cuma günleri ekonomik nabzının attığı yer olan Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Cuma Pazarı’nda fiyat etiketleri vatandaşı yormaya başladı. Vatandaş hangi etikete bakacağını şaşırır hale gelirken, mutfak alışverişi ortalama 200 TL’ye dayandı.

“Penye, hırka, mont 5 TL!”

Cuma Pazarı’nın hemen arkasında bulunan alanda yer alan bit pazarında Cuma günü muazzam bir kalabalık görüldü. İkinci el kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya, cd, saat, vazo ve bilimum birçok araç ve gereç bulunan bit pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sarıçay’ın kenarına kurulan bit pazarında deyim yerindeyse yok, yok. Buraya gelen kentliler gerekli-gereksiz bir sürü eşya almak veya sadece bakmak için bile bit pazarını ziyaret ediyorlar. Fiyatları oldukça uygun olan pazarda eski penyeler, hırkalar, montolar 5 TL’ye alıcı buluyor.

“Maddi durumu iyi olanlar gece geliyorlar”

Bit pazarı esnafı, maddi durumu iyi olanlar gece geç saatlerde buraya gelerek, kimseye görünmeden antika eşya alıyorlar vurgusunda bulundu.

“Esnaf bit pazarının üstü kapansın dedi!”

Esnaf ayrıca, bir pazarının üstünün kapanmasını, yağmurlu günlerde de bulundukları alanda satış yapabilmeyi istiyorlar. Esnafın bit pazarında en büyük kabusu yağmurlu hava oldu. Belediye’den talepte bulunan esnaflar bit pazarı alanının üstünün kapanmasını talep ettiler.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech