Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10 Kasım’ı andılar

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılı nedeniyle Çanakkale Valisi, AK Parti ve CHP Milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri anma mesajı yayımladı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yıldönümü kentimizin valisi, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sendikalar tarafından da anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı ve milletimizle birlikte büyük zaferlerle taçlandırdığı milli mücadele sonunda en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini kurduğunu belirten Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadeledeki önderliği ve askeri dehasıyla sadece Türk Milletinin değil, esaret altında yaşayan bütün milletlerin gönlünde taht kurarak, tarihteki müstesna yerini almıştır.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan “Millet olarak bağımsızlığımızı kazanmamızda büyük emekleri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yâd ediyoruz.” diye konuştu.

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olduğumuz için ne kadar övünsek azdır. Onun gösterdiği yolda, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmış, demokrasi ile taçlanmış, bilimde, kültürde, sanatta dünya ile yarışan bir Türkiye için çalışacağız.”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, mesajında şunları söyledi: “10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk için yas günü değil, fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmamız gerektiğini hatırlatan bir gündür.”

“Tarih sahnesine pek çok kahraman çıkar; kimi bilimle, kimi dehasıyla, kimi gücüyle büyük değişim rüzgarları estirir, yaşamın akışını, toplumların kaderini değiştirirler.” diyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, mesajına şöyle devam etti: “Aramızdan ayrılışının üzerinden 80 yıl geçen, fakat yüreklerimizde ölümsüzleşen Mustafa Kemal ATATÜRK’ü; sonsuza dek yaşam kaynağı olmaya devam edecek düşünceleriyle, gösterdiği yolda kararlılıkla yürümeye devam ederek sevgi ve saygıyla anıyor, Barışın Kenti Çanakkale halkı adına şükranlarımızı sunuyorum.”

Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, 10 Kasım dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Hürriyet mücadelesiyle kurtuluşumuzu, yaptığı devrimlerle modern Cumhuriyet Türkiye’sinin kuruluşunu sağlayan eşsiz atamızı özlemle ve saygıyla anıyoruz.” dedi.

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ise mesajında  “Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ diyerek bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini, açtığı yol ve gösterdiği hedefler doğrultusunda ilelebet yaşatmak boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız “Bağımsızlık mücadelesindeki askeri dehası ve önderliği ile yalnız Türk Milletinin değil, aynı zamanda dünyadaki diğer tüm milletlerin de bağımsızlık mücadelesine örnek olmuş ve ismini tarih sahnesine altın harflerle yazdırmıştır.” dedi.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan “Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir. Bu inançla, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla selamlıyor ve sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyoruz.” diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Selehattin Yıldızlar “Bu güzelim ülkenin sonsuza kadar yaşaması ve bölünmez bütünlüğü için elimizden geleni yapacağız. Atatürk’ü, İlke ve İnkılâplarını sonsuza dek yaşatacağız.  Hiç kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderlik ettiği istiklal mücadelemiz ve elde ettiği eşsiz zaferler ile kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış saygın bir liderdir.” ifadelerine yer verdi.

CHP Çan İlçe Başkanı Ümran Aydın ise mesajında şu sözlere yer verdi: “Atatürk, hayata geçirdiği devrimlerle Türk insanını çağdaş dünyanın kavram ve değerleriyle buluşturduğu gibi, aziz milletimizin gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesi ve çağdaşlaşma atılımı ile başka milletlere örnek olmasını da sağlamıştır. Aziz hatırası önünde minnet ve şükran duygularıyla eğiliyoruz.”

Eğitim İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı: “Ulusumuz Atatürk’ü asla unutmayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech