Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortak toplantı ÇTB’de yapıldı

Çanakkale’deki oda ve borsaların

Çanakkale’deki oda ve borsaların müşterek toplantısı Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çanakkale İli Oda ve Borsaları Ortak Toplantısı’nın ana gündemi enflasyonla topyekûn mücadele oldu.

Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıya ev sahibi Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz ile yönetim kurulu ve meclis üyelerinin yanı sıra Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, Meclis Başkan yrd. Turgay Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır ve Meclis Başkanı Melih Akyıl, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay ve yönetim kurulu üyeleri ile oda/borsa genel sekreterleri katıldı.

Oturum başkanlığını ÇTB Başkanı Kaya Üzen’in yaptığı toplantının ana gündemini enflasyonla topyekûn mücadele oluşturdu.

Üzen, “Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz. Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekun mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır. İnanıyorum ki, Çanakkale olarak gereken fedakârlığı gösterip, Ülkemiz ve Milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız” dedi.

Daha sonra söz alan Gelibolu TSO Başkanı Bülent Çetin, Çanakkale 1915 Boğaz köprüsü ve Çanakkale’ye etkileri hakkında görüş ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Başkan Çetin işçi sayısı olarak şuan 1560 kişi olarak personel istihdam edildiğini, bu ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağlamakta ve ocak ayı sonunda 5500 kişi olacağı tahmin edilmektedir. Sonuç itibari ile köprü inşası hızlı bir şekilde devam etmekte olup, kasım sonu itibari ile kuru havuzdan çıkartılarak ayaklarının inşasına başlanılacaktır” dedi. Çetin ayrıca oda borsa başkan, yönetim ve meclislerini köprü ana şantiyesine inceleme gezisi yapmaya davet etti.

Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz  “Çanakkale 1915 Boğaz köprüsü hakkında Mart ayı sonunda köprü ayaklarının su yüzünde olacağını ve ayakların bir tanesinin 66 bin ton futbol sahası büyüklüğünde olduğunu belirterek köprüde kullanılan çelik kabloların dünyayı 3 tur çevreleyebilecek uzunlukta olduğunu ifade etti.

Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, “Köprü bittikten sonra Çanakkale’nin ticaretine bir ivme kazandıracağını belirterek, köprüden sonra oluşacak yeni çağa üyelerimiz ile birlikte iyi hazırlanmamız lazım; yöre insanımızın maksimum fayda sağlaması, fırsatları ve tehtidleri öngörerek ileriye dönük çalışmalar yapmamız lazım” dedi.

Biga OSB ve OSB’ye dahil edilen genişleme sahası ile Kamu – Üniversite – Sanayi işbirliği hakkında Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır açıklamalarda bulunarak katılımcıları bilgilendirdi.

Çakır yaptığı açıklamada; “Biga OSB ile ilgili, biz de zorlukları aşarak 515 dönüm bir genişleme alanı sağladık. Şu anda çalışan 1200 kişi var. Yeni genişleme alanıyla, yeni gelecek firmalarla bunun iki katına çıkacağını düşünüyoruz. Tabi bunlar hepsi birbirine bağlı. Çanakkale Boğaz Köprüsünün oluşu, lojistik anlamda çok büyük destek olacak Çanakkale’deki ve Biga’daki Organize sanayi bölgelerimize. Bunların önünü açmak için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmemiz lazım” dedi. Çakır ayrıca, Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin önemini vurguladı ve bu konuda somut adımlar ve işbirliklerine ihtiyaç duyulduğu belirtti.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu Ezine Gıda İhtisas OSB çalışmaları hakkında şunları kaydetti: “Ezine Gıda İhtisas OSB altyapı ihalesi yapılma aşamasında, fakat bütçedeki kısıtlamalardan bu konuda da desteğe ihtiyacımız var. Sayın Vekilimiz Bülent Bey’in bu konuyu her platformda dile getirmesi, projeyi gerçekten de sahiplenmesi bu kadar kısa sürede bu projenin bu hale gelmesini sağladı. Gerçekten Türkiye’de bu kadar kısa sürede tüzel kişinin oluşması ve gelişmeler rekor denecek süre Ezine Gıda İhtisas için.  Başkan Semizoğlu Ezine Gıda İhtisas OSB ile ilgili olarak,  yeni yayınlanan karara göre, %60 olan bedelsiz oranı %80’e çıkartılmıştır. Merkez ilçe birinci derecede yer aldığından indirimden faydalanamıyor. Biga, Bozcaada, Çan, Gelibolu, Gökçeada indirim oranı %60, Ezine %80, Yenice, Bayramiç, Ayvacık bedelsiz yani %100.”

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen gündemin bir diğer maddesinde Türkiye Teknoloji Buluşmaları Çanakkale e-ticaret SEM ve e-ticaret Merkezi A.Ş tarafından gerçekleştirilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın bu yılki ana konusunun “KOBİ’ler için Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat” olduğunu Ticaret Bakanlığı’nın ve GMKA destekleri ile TOBB himayelerinde ve Vodafone ana sponsorluğunda 22 Kasım 2018 Perşembe günü Saat: 10:00’da Çanakkale TSO Kongre Merkezinde gerçekleşeceğini ve 2018 Troya Yılı kapsamında Çanakkale TSO ve Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde organize edilecek bu büyük organizasyonun tam gün süreceğini ifade etti.

Toplantının bir diğer gündem maddesinde UMAT Gümrük ve Turizm A.Ş. yeni proje çalışmaları hakkında bilgiler veren Kaya Üzen,  İpsala Gümrük Kapısı yeniden yapılandırılması inşaat işinin açık ihale usulü ile yapılacağını ve ihale tarihinin 29 Kasım Perşembe günü olduğunu belirterek ihaleyle ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda ayrıca 2019 yılı için Çanakkale İli Odaları ve Borsaları olarak ortak bir tanıtım teması politikası geliştirilmesi, bu konuda ortak hareket etme konusundaki kararlılık vurgulandı ve TOBB’un 81 ile 81 akademik danışman projesi konusunda istişarelerde bulunuldu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech