Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gıda Sektörüne ‘Hijyen Eğitimi’ Dopingi!

Lokanta ve Gazinocular Odası

Lokanta ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları hijyen eğitimi sınavıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gıda sektöründe art arda yaşanan skandallar yetkilileri bu alanda yeni tedbirler düzenlemeye teşvik ediyor. Özellikle hijyen konusunda yaşanan skandallara her gün bir yenisi daha eklenirken Tarım İl Müdürlüğü ve Çanakkale Lokanta ve Gazinocular Odası’nın ortaklaşa yaptıkları ‘hijyen eğitimi’ bu noktada oldukça faydalı olacağa benziyor.

“Hem müşteri hem işveren için olumlu bir eğitim”

GÜNDEM’e konuşan Lokanta ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş de ‘hijyen eğitimi’nin gıda sektörüne sağlayacağı faydaya dikkat çekti. İş, bu eğitim sayesinde işletmelerin daha kontrol edilebilir bir hale geleceğini ve özellikle çalışanların bu alanda daha fazla bilinçleneceğine vurgu yaparak “Gıda işinde çalışanlar mutlaka bu sınava girip belgelerini almalılar. Bu hem müşteri hem de işveren adına oldukça olumlu bir eğitim olacak” değerlendirmesinde bulundu.

“Sınavı geçenlere belge takdim ediyoruz”

Selahattin İş, ‘hijyen eğitimi’yle ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu konuşmasına şöyle devam etti: “Gıda maddesi işinde faaliyet gösteren işletmeler için hijyen çok önemli. Bizler de bu sektörde çalışan işçilerimiz için Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte bir eğitim düzenledik. Pek çok çalışan hijyen eğitimi sınavına giriyor ve sınavı başarıyla geçtikten sonra da belgeleri üyelere takdim ediyorum. Bu arada sınava girmek isteyenler için Kasım’ın 21’inde tekrar bir sınav düzenliyoruz. Gıda işinde çalışanlar bu tarihte sınava girip belge almalılar.”

Esra Çanlı-Aslı Yıldız

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech