Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emlak sektörü bilgilendirildi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve İl Ticaret Müdürlüğü tarafından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ve Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu hakkında ilimizdeki emlak sektörü aktörlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ÇTSO ve İl Ticaret Müdürlüğü işbirliğinde 05.06.2018 tarihli 30442 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren; Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ve Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda İl Ticaret Müdürü Uzmanları, Nilüfer Üçtepe, Fatma Doruk ve Mehmet Ak tarafından 5 Haziran 2018 öncesi ve sonrasında yapılacak uygulamaları kapsayan mevzuat değişiklikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“05 HAZİRAN 2018 TARİHİNDEN ÖNCE ALINAN BELGELER BELİRLENEN KRİTERLERİ SAĞLADIĞI TAKDİRDE MESLEKİ YETERLİLİK BELGE ŞARTI ARANMAYACAK”

İl Ticaret Müdürü Uzmanı Nilüfer Üçtepe bilgilendirme toplantısında; “05.06.2018 tarihinden önce emlak ile ilgili vergi mükellefiyeti bulunan ve emlak ile ilgili Esnaf ya da Ticaret Odası kaydı bulunan ve belirtilen tarihten önce Halk Eğitim merkezlerinden veya Milli Eğitim Bakanlığından onaylı Meslek Odasından alınmış belgesi bulunanlardan ilgili Kanun maddesi gereğince Mesleki Yeterlilik belgesi şartı aranmayacaktır.” dedi. Uzman Üçtepe Ticaret İl Müdürlüğü olarak konuyla ilgili bilgi almak isteyen herkese destek olmaya hazır olduklarını belirterek, yetkilerini aşan konularda dilekçe ile başvuru alarak Bakanlık’tan hızlı bir şekilde görüş talep edilerek çözüm üretilmeye çalıştıklarını ifade etti.

İl Ticaret Müdürü Uzmanı Mehmet Ak tarafından Ticaret Bakanlığı web sitesi üzerinden online Yetki Belgesi başvurusunun ne şekilde yapılacağı konusunda bilgi verilmesinin ve soru-cevap bölümünün tamamlanmasının ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Mesleki Yeterlilik sınavları hakkında yaptığı açıklamada; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Mesleki Yeterlilik sınavlarının bölgemizde açılması, tacirimizin ve esnafımızın cezai müeyyidelere maruz kalmaması için sürekli duyurular yaparak talep topluyor ve bu taleplere göre sınav organize edilmesi için çalışıyoruz. 27 Eylül 2018 tarihinde 33 Meslekte daha belge zorunluluğu başlamasıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından zorunluluk kapsamında alınan meslek sayısı 81 olmuştur. Ulusal Meslek Standardı hazırlanan meslek sayısı bugün itibari ile 792 oldu. Zorunluluk kapsamına alınan 81 Meslekle ilgili, Meslek Liselerinin veya Üniversitelerin ilgili bölümlerinden denkliği bulunmayan herkesin Mesleki Yeterlilik sınavlarına katılarak belge alması zorunlu hale getirildi.” dedi.

Sandal son olarak Mesleki Yeterlilik sınavlarıyla ilgili bilgi almak isteyen herkesin ÇTSO’ya başvurabileceklerini belirterek İl Ticaret Müdürlüğü’ne gösterdikleri işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech