Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Eceabat’ta ilk başvuru Karaman’dan

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde adaylık süreci devam ediyor. Eceabat Belediye Başkanlığı için dün ilçe esnaflarından iş insanı Ali Karaman da aday adaylığını açıkladı.
CHP’nin aday adaylık sürecinin sona ermesinin ardından AK Parti’de başlayan aday adaylığı süreci, siyasi kulisleri de hareketlendirdi. İlçe ve beldelerden bir bir belediye başkan aday adaylığı açıklamaları geliyor.
Dün de Eceabat ilçe başkanlığına ilk başvuru, esnaf Ali Karaman tarafından yapıldı. İlk başvuru ve ilk açıklamada, Eceabat İlçe Başkanı Sulhaddin Aksakallı, ilçe yöneticileri ve kadın kolları üyeleri, eski ilçe başkanı Ergün Gören ve partililer de destek vermek için hazır bulundu.
AKSAKALLI: “AYNI GEMİDE OLDUĞUMUZU UNUTMAYALIM”
İlk başvuruyu teslim alan AK Parti İlçe Başkanı Sulhaddin Aksakallı,
“Partimiz bir dava partisidir. Bu davada önemli olan hizmettir. Hizmetleri kişiler yapar. Biz bir ferdiz, bugün varız yarın yokuz. Ama bu birlik ve beraberliğin burada olması çok doğru bir şey. Bu çerçeve içerisinde de Eceabat’ımızın değerli esnaflarından Ali Karaman, bugün Eceabat belediye başkan aday adaylığını açıklayacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Allah herkesin kalbine göre versin. Hizmet Eceabat için, hizmet bizim için, hizmet devlet ve millet içindir. Unutulmaması gereken bir şey varsa o da ne olursak olalım aynı gemide olduğumuzdur. Bu gemi yara alırsa bu ülke batar, bu ülke düzensiz hale gelir. Onun için sevsek de sevmesek de özellikle AK Parti gönüllüleri olarak bir araya geleceğiz.” dedi. Aksakallı, daha önce ferdi olarak görüştüğü birkaç adayın daha olduğunu ve bu adayların temayülün ardından kim açıklanırsa onun yanında destek olacağına inandığını kaydetti.
KARAMAN: “HİÇBİR VATANDAŞA AYRIM YAPMAYACAĞIM
Tanınan iş insanı Ali Karaman, aday adaylığı açıklamasına “Yaklaşık bir yılı aşkın belediye başkanlığı seçimi konuşulmakta… Mevcut belediye başkanının keyfi, dayatmacı ayrımcılık yapması nedeniyle birçok esnafımız ve vatandaşımız büyük sıkıntılar yaşamaktadır.” diyerek Ak Parti’li mevcut belediye başkanını eleştirmekle başladı.
Karaman, açıklamasına söyle devam etti:
“Bu nedenle 35 yıldır yaşamaktan büyük keyif aldığım, Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı Eceabat’ta siyasi, ticari birikimim ve sözlerin desteğiyle belediye başkanlığı aday adaylığı olmaya karar verdim. Eğer partim beni bu göreve layık görürse, hiçbir vatandaşımıza ayrımcılık ve ötekileştiricilik yapmadan, Şehitler Diyarı Eceabat’ın gelişmesi ve güzelleşmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi ve örnek belediyecilik sergileyeceğimi şimdiden söz veriyorum.” dedi.
Başkan olması halinde Eceabat’ın imar sorununun giderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını vurgulayarak, “Her şey Eceabat için” sloganıyla konuşmasına son verdi.
Karaman’ın Başkan Aksakallı’ya dosyasını teslim etmesinin ardından açıklama sona erdi.
Eylem Gözeldere

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech