Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Özgürlüğün önünde Çin Seddi dayanamaz”

Memur-Sen Çanakkale Şubesi geçtiğimiz gün bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasının konusu, Doğu Türkistan’da zulüm gören Türkler oldu.

Memur-Sen Çanakkale Şubesi Salı günü saat 13.00’te basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı Sağlık Sen Şube Başkanı Suat Özen okudu. Özen’in okuduğu basın açıklamasının konusu Doğu Türkistan oldu.

Doğu Türkistan’da artık zulüm bitmelidir diyen sendikanın yapmış olduğu açıklamada, “Bugün Cenevre’de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunda Çin hükümetiyle karşılıklı olarak Çin’deki insan hakları ihlallerinin değerlendirileceği bir toplantı düzenlenecek. Bugünkü yapısına rağmen BM’nin, Çin’in Doğu Türkistan’da gerçekleştirdiği soykırımı en azından dünya kamuoyuna duyurması bakımından önemsiyoruz.

Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı soykırımı, son zamanlarda gittikçe şiddetini artıran Amerika-Çin rekabetine politik meze yapmaya çalışanlara izin verilmemelidir. Doğu Türkistan ve milyonlarca insan, iki emperyalist devletin çıkar kavgasında araç haline getirilmemelidir. Eğer dünyanın iyi insanları bu konuyu sahiplenip, zulme karşı bir hat oluşturmazsa, Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşayan mazlumlar iki zalimden birinin zulmüne maruz kalması kaçınılmazdır. Bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları zulme karşı güçlü bir hat oluşturmalı, adalet ve özgürlük dünyamıza hakim kılınmak için sorumluluk almalıdır. Hep birlikte haykırmalı; İnsan onuru dokunulmaz, özgürlükler kısıtlanmaz.

Biz inanıyoruz ki, insanlığın onur ve özgürlük savaşı karşısında ne Çin ne de Çin Seddi dayanır” cümleleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech