Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Can: “Çanakkale’yi bu esaretten kurtaralım”

5 Kasım 2018 tarihi

5 Kasım 2018 tarihi itibariyle aday adaylığı başvuruları başlayan AK Parti’de, ilk adaylık açıklaması dün eski İl Başkanı Av. Erdener Can’dan geldi. Çanakkale Belediye Başkanlığına aday adayı olan Can, “Çanakkale’nin üstüne adeta kara bir bulut gibi çöken, hizmetsizliği adeta kader gibi yaşatan, kendi partisini bile esir alıp kimin delege, kimin vekil, kimin başkan olacağına karar veren bu yapıya son verelim. Çanakkale’yi bu esaretten kurtaralım.” diye konuştu.

AK Parti Eski İl Başkanı Erdener Can’ın saat 14.30’da parti binasında yaptığı adaylık açıklaması, çok sayıda partilinin katılmasıyla gövde gösterisine dönüştü. 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasında aday adaylık başvurularının alınacağı AK Parti’de, Çanakkale Belediye Başkanlığı için ilk başvuru geldi. Eski İl Başkanlarından Avukat Erdener Can, partililerinin desteğiyle adaylık başvuru dosyasını İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız’a teslim etti.

Can’ın adaylık açıklamasına; eski dönem il başkanlarından Muzaffer Kutlu ve Yeşim Karadağ başta olmak üzere, il ve merkez ilçe yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kadın kolları ile gençlik kollarının eski ve yeni yöneticileri ve  çok sayıda partili katıldı.

“Bugün belediye başkanlığı aday adaylığı müracaatımı sizlerin huzurunda il başkanlığına teslim ediyorum. İnşallah hayırlı, uğurlu olur” diyerek açıklamasına başlayan evli ve iki çocuk babası Can, kısaca özgeçmişini anlattı. Siyasete Anavatan Partisi’nde başladığını belirten Can, 2012 yılında AK Parti ailesine katıldığını ve pek çok görevin ardından Çanakkale’de il başkanlığı görevini yerine getirdiğini belirtti.

CAN: “NİYE ADAY OLDUM?”

Neden aday olduğunu şu ifadelerle açıkladı:

“Niye aday oldum? Ben, Çanakkale’yi çok seviyorum. Niye aday oldum? Ben, Çanakkale için çok üzülüyorum. Eminim ki burada bulunan herkes geldiğimiz noktada Çanakkale için artık çok üzülüyor. Hizmeti geçtik, Çanakkale’de yaşamak artık bir eziyet haline geldi. Aslında dünya markası bir şehirde yaşıyoruz. Bırakın Türkiye’yi, dünya çapında tanınan bir şehir Çanakkale… Gallipoli dediğinizde, inanın bütün dünya tanıyor. Truva dediğimizde, bütün dünya tanıyor. Devletimiz sağ olsun, tarihi alanda bir şeyler yapmaya çalışıyor, projeler üretiyor. Milyonlarca insanı tarihi alana getirmeye çalışıyor. Bir yandan Truva’yı ayağa kaldırdılar. 2018 Yılı Truva Yılı ilan edildi. Orada muazzam bir müze yapıldı.”

“İKİ BÜYÜK DESTANIMIZLA İLGİLİ EMARE YOK”

“Devletimiz bunları yaparken Çanakkale merkez, maalesef dış dünyaya adeta kapılarını kapattı. Çanakkale merkezde iki tane büyük destanımızla ilgili tek bir emare bile yok. Neredeyse buraya hiç turist gelmesin diye bir çaba var. Aynalı Çarşı’yı gören misafirlerimiz şok geçiriyor. Aynalı Çarşı’da tarihi bir kimlik eksik…” diyerek belediyeye turizm eleştirilerini sunarken önerilerini de beraber aktardı.

“ÇANAKKALE RUHUNU İLMEK İLMEK İŞLEYELİM”

Çanakkale’nin çok mukaddes bir şehir olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Can, “Kurtuluş savaşına giden yol Çanakkale’den geçti. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri Çanakkale’de atıldı. Bu temelin harcı 253 bin şehidimizin kanıdır. Vatan kalbinin attığı yer Çanakkale’dir. Ama Çanakkale ile ilgili merkezde hiçbir emare yok. Ömrümün sonuna kadar Çanakkale ruhunu haykırmaya devam edeceğim. Gelin Çanakkale’yi destanlar şehri yapalım. Gelin Çanakkale Ruhunu sokak sokak, ilmek ilmek işleyelim. Gelin Çanakkale Ruhunu merkezde tekrar yeşertelim. Gelin bu Destan Şehri, kültür ve sanat merkezi yapalım. Okuryazarlık oranı en yüksek illerinden bir tanesi Çanakkale… Ama tiyatro salonları yok, kültür merkezleri yok. Ressamlar sokakları boyasınlar. Çanakkale’nin sokaklarını resmetsinler çocuklarımızla birlikte… Bisiklet yolları yapalım ama gerçeğinden yapalım, çakmasından değil. Sarıçay’ı temizleyelim, Venedik yapalım. Çok mu zor?” dedi.

“ÇANAKKALE’Yİ BU ESARETTEN KURTARALIM”

Bu örnekleri sayfalarca çoğaltabileceğini belirten Can, bunları yapabilmek için hayallerin olması gerekeceğini ve kendisinin hayalleri olduğunu belirtti. “Gelin bunları yapalım, bu şehri esaretten kurtaralım.” diyen Can, “Çanakkale’nin üstüne adeta kara bir bulut gibi çöken hizmetsizliği adeta kader gibi yaşatan, kendi partisini bile esir alıp kimin delege, kimin vekil, kimin başkan olacağına karar veren bu yapıya son verelim. Çanakkale’yi bu esaretten kurtaralım.” diye konuştu.

YILDIZ: “O SEÇİM BU SEÇİMDİR”

İl Başkanı Gültekin Yıldız da Can’ın açıklamasının ardından adaylık süreci ile ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın adaylık açıklamasına da atıfta bulunan Yıldız, “Biz bu seçimde iddialıyız. AK Parti’nin kaderi değişecekse, Çanakkale’nin kaderi değişecekse, o seçim bu seçimdir!” dedi.

Erdener Can, açıklamaların ardından tebrikleri kabul etti. Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech