Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lokantacılar Odası’na Yunan Çıkarması

Yunanistan’ın mesleki ve teknik

Yunanistan’ın mesleki ve teknik okulundan gelen bir grup öğrenci, Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş’i makamında ziyaret etti. Beş gündür Türkiye’de olan Yunan öğrenciler, Türk mutfağını ve Türk kültürünü tanımak istiyor.

Yunanistan’ın Atina’da bulunan mesleki ve teknik okulunun gıda bölümünde okuyan bir grup öğrenci, Türk mutfağını daha iyi tanımak, ülkedeki unlu mamuller ve tatlıların nasıl yapıldığını öğrenebilmek için Çanakkale’ye geldiler.

Beş gündür çeşitli lokantaları ve fırınları gezerek ülkedeki gıda sektörüyle ilgili bilgi alan öğrenciler bugün ise Çanakkale Lokanta ve Gazinocular Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Selahattin İş’le görüş alışverişinde bulunan öğrenciler 10 gün kadar daha ülkemizde kalacak.

Selahattin İş soruları yanıtladı

Oda Başkanı Selahattin İş, Yunanlı ziyaretçiler için “Türk mutfağını tanımak ve unlu mamullerimizin yapılışını öğrenmek istiyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar kendilerine yardımcı olacağız” değerlendirmesinde bulunurken, konuşmasının ardından ise öğrencilerin kafasındaki soruları yanıtladı.

“Türk kültürünü tanımak istiyorlar”

Projenin Türk ortağı olan Aktif Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nden Zafer Orkun Ongan da gerçekleşen ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ongan,  “bu öğrenciler kendi ülkelerinde bir lisede, yemek işleriyle ilgili bir bölümde okuyorlar. Projeyle birlikte ülkemizde geldiler. Türkiye’deki unlu mamullerinin ve tatlıların nasıl yapıldığını ve Yunan mutfağından farklarını öğrenmeye çalışıyorlar. Biz de elimizden geldiğince kendilerini değişik lokantalara, fırınlara götürdük. 10 gün daha buradalar. Çok yararlı bir proje olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Esra Çanlı – Aytaç Güç

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech