Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayramiç beyazı Kim Milyoner Olmak İster’de

Çanakkale’nin tescilli tarım ürünlerinden

Çanakkale’nin tescilli tarım ürünlerinden birisi olan Bayramiç beyazı geçtiğimiz günlerde Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada, 7 bin 500 TL’lik soru olarak çıktı. Yarışmacı Handenur Şay, Bayramiç beyazına üzüm yanıtını verdi. Konuyla ilgili, “Bayramiç beyazının tanıtımları yapılıyor mu?” sorusunu Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’a sorduk. Pehlivan, “Bayramiç beyazı Çanakkale için bir markadır!” vurgusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin tescilli tarım ürünlerinden olan Bayramiç beyazı, milyonların izlediği yılların meşhur programı Kim Milyoner Olmak İster’de çıktı. Genç bir kadın yarışmacının karşısına çıkan Bayramiç beyazı, yarışmacıya zor anlat yaşattı. 21 yaşındaki Handenur Şay karşısına çıkan Bayramiç beyazı sorusunda ter döktü.

Yarışmanın altıncı ve 7 bin 500 TL’lik sorusu, “Bayramiç beyazı hangisinin bir türüdür?” oldu. Şıklar arasında ise, Üzüm, Dut, Kiraz ve Nektarin bulundu. Yarışmacı Şay karşısına çıkan soruya Üzüm yanıtını verdi. Kısa sürede cevabın yanlış olduğunu anlayan Handenur Şay yarışmaya veda etti.

Bayramiç beyazı tanıtılıyor mu?

Konuyla ilgili dün Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’ın görüşlerini aldık. “Milyonların izlediği Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışma programında soru olarak çıkan Bayramiç beyazının tanıtımları ne sıklıkla yapılmaktadır? Bayramiç beyazı hakkında yürütülen çalışmalar nelerdir?” sorularına Pehlivan yanıtlar verdi.

“2010 yılında Bayramiç beyazının patentini aldık”

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan konuyla ilgili olarak gazetemize yapmış olduğu açıklamasında, “Biga İlçe Tarım Müdürü Vasfi Karaca, Ezine İlçe Tarım Müdürü Ramazan Eren ile Prof. Dr. Kenan Kaynaş ile yıllar önce Bayramiç beyazı projesine başladık. 17.09.2010 yılında biz Bayramiç beyazının coğrafi patentini aldık. Ondan sonra TBMM’de büyük bir etkinlik yaptık. Bütün milletvekillerine Bayramiç beyazının ikramını gerçekleştirdik. Bütün fuarlarda tanıtımlarını yaptık.

“Avrupa Birliği tarafından Bayramiç beyazı tanınır hale gelecek”

Hallerde kayıt sistemine nektarin adıyla anılan Bayramiç beyazının, Bayramiç beyazı ismiyle girmesi için çalışmalarda bulunduk. İnşallah Bayramiç beyazını önümüzdeki yıllarda Avrupa Birliği tarafından tescil edilen bir ürün haline getireceğiz. Bayramiç beyazı ile ilgili bir Üniversite öğrencimizin tezi bulunmaktadır.

“Bayramiç beyazının isminden rahatsızlık duyanlar var”

Biz her zeminde, her kulvarda Bayramiç beyazının tanıtımını gerçekleştirdik. Bayramiç’te bazı çevreler tarafından Bayramiç beyazı, beyaz nektarin olarak satılmaya çalışılıyor. Biz burumla inadına mücadele ediyoruz. İnsanlar Bayramiç beyazının, marka olmasından rahatsızlık duyuyorlar. Bayramiç’te bu insanlar mevcuttur. Bayramiç beyazının ismiyle ilgili rahatsızlık duyanlar var.

“Bayramiç beyazı bir markadır”

Bugün Bayramiç beyazı isimli bir tarımsal üretim, ülke gündemine çıkıyor. Bugün Çanakkale domatesi bir marka haline gelemedi ama Bayramiç beyazı bir markadır” yorumlarında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech