Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Bu rezalete dur demenin zamanı geldi”

GESTAŞ’a ait 57. Alay gemisinin makine arızası yapıp ve Kuzu Limanı’na yanaşamaması üzerine açıklama yapan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Ne büyük rezalet ki; geminin bakımsızlıktan motorları arıza yaparken, halatları bile yoktur. Artık bu rezalete dur demenin zamanı gelmiştir.” dedi. GESTAŞ’tan ilerleyen saatlerde konu ile ilgili açıklama gelirken, arızanın denizin dibinde bulunan lastiğin pervaneye sıkışmasından kaynaklandığı belirtildi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gemi arızasının ardından Ada halkının uzun süredir yaşadığı ulaşım sıkıntısı nedeniyle sert tepki gösterdi. Çetin, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün GESTAŞ’a ait 57. Alay gemisi makine arızası yapmış ve Kuzu Limanı’nda limana yanaşamayarak yine ulaşım rezaleti yaşanmıştır. Artık bu rezalete dur demenin zamanı gelmiştir. Ne büyük rezalet ki geminin bakımsızlıktan motorları arıza yaparken, geminin halatları bile yoktur. Yaşanan bu rezaletler ile alakalı suskunluğumuz korkumuz veya çekindiğimizden değil efendiliğimizdendir. Gökçeada’nın ulaşımı hiçbir noktada siyasete bulaştırılmaz, ulaşım üzerinden siyaset yapılamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet ise Kuzey Ege’de bulunan tek adasının ulaşımını sağlamak zorundadır. Yıllardır Gökçeada’nın ulaşımında yaşanan zorluklar kat ve kat artmıştır. GESTAŞ’ın bu denli kötü yönetildiği bir dönem olmadı. Sayın Vali, GESTAŞ Genel Müdürü ve yönetim kurulu birkaç kişi ve zümrenin memnuniyetini bırakın ve bu adada yaşayan Gökçeadalı Vatandaşlarımın ulaşımını sağlayın. Biz sizlerden iftar yemeği falan istemiyoruz. Biz sizlerden güvenli sağlıklı modern ve konforlu bir ulaşım istiyoruz. İsraftan ve lüzumsuz işlerden gemilerine bakamayan ve iflasın eşiğine gelmiş GESTAŞ bizi ilgilendiren kısmı ulaşımı doğru düzgün yapın yapamayacaksanız bırakın biz yaparız.

Önümüzdeki kış sezonunda ulaşım ile yaşanan sıkıntıyla Gökçeadalı bir vatandaşım en ufak zarar görürse herkes bilsin ki tepkimiz çok ağır olacaktır.”

GESTAŞ’TAN ARIZA AÇIKLAMASI

Öte yandan GESTAŞ A.Ş.’nin resmi internet sitesinde konu ile ilgili yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “04 Kasım 2018 Pazar günü (bugün) Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe’den saat 09.00 seferi için hareket eden, filomuzda bulunan 57. Alay gemisi, saat 10.40 sıralarında Gökçeada’ya yanaşma esnasında teknik bir problem yaşamıştır. Gemimiz, Gökçeada İskelesi’ne yanaşma esnasında tek motorla manevra yapmak zorunda kalmıştır. Gökçeada’da söz konusu saatlerde havanın rüzgarlı olması nedeniyle, geminin yanaşma manevrasını riske atmamak adına gemimizdeki halat ırgatları devreye alınarak gemiden kıyıya halat uzatılmıştır. Halat iskelede bulunan babalara bağlanmış ve ırgat vasıtası ile gemi güvenli bir şekilde iskeleye yanaştırılmıştır. Güvenli bir şekilde gerçekleştirilen yanaşma işlemi nedeniyle sefer, yaklaşık 30 dakika kadar geç tamamlanmıştır. Gemi içerisinde bulunan araç ve yolcular, iskele rampasına yanaşan gemiden güvenli bir şekilde iskeleye iniş yapmışlardır. Daha sonrasında teknik ekibimiz ve dalgıç ekibi tarafından yapılan detaylı incelemede, arızanın ‘deniz dibinde bulunan araç lastiğinin pervaneye sıkışması’ neticesinde oluştuğu tespit edilmiştir. Deniz dibinde bulunan araç lastiğinin pervaneye sıkışması sonrasında pervane sisteminde arıza meydana gelmiştir. Teknik ekibimiz, arızayla ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Kamuoyuna önemle duyurulur.”

Haber Merkezi

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech