Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Teşvik oranlarının yeni fırsatlar yaratmasını bekliyoruz”

Organize sanayi bölgelerinde yer

Organize sanayi bölgelerinde yer alan parsellere uygulanacak teşvik oranı arttırıldı. Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, oranların artırılması ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Bu yeni teşvik oranlarının bölgemizde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimize yeni fırsatlar yaratmasını, kalıcı istihdama destek olmasını ve sonuç olarak Çanakkale’mizin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesinde yeni avantajlar sağlamasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın haberine göre; Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan parsellerin kısmen veya tamamen bedelsiz olarak tahsis edilmesi hakkındaki 14/05/2018 tarihli ve 2018/11773 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 1 Kasım 2018 tarih ve 300 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile değiştirilerek, 2 Kasım 2018 tarih ve 30583 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, organize sanayi bölgelerine yatırımı kolaylaştıran ve yeni avantajlar getiren Kanun değişikliği ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “14 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararına göre, ilçelerin gelişmişlik kademelerine bağlı olarak tahsis edilmesinin kapsamı belirlenmişti. 1 Kasım 2018 tarihli ve 300 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararının ekinde yer alan yeni uygulamaya göre, parsel tahsisindeki uygulamada teşvik oranları arttırıldı. Buna göre üçüncü kademede yer alan Ezine ilçesinde kurulan Ezine Gıda İhtisas OSB’nin yüzde 60 olan bedelsiz parsel oranı %80’e çıkarılmıştır. Çanakkale’de diğer ilçelerimizin teşvik sisteminden yararlanma oranları da şu şekilde olmuştur; Merkez ilçe birinci derecede yer alıp indirimden faydalanamamaktadır. İkinci kademe ilçelerimiz olan Biga, Bozcaada, Çan, Gelibolu, Gökçeada’da indirim oranı %60, üçüncü kademede yer alan ilçelerimiz Ayvacık, Eceabat, Lâpseki’de indirim oranı %80 ve son olarak dördüncü kademede yer alan ilçelerimiz Bayramiç ve Yenice ilçelerinde %100 olmuştur. Bu yeni teşvik oranlarının bölgemizde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimize yeni fırsatlar yaratmasını, kalıcı istihdama destek olmasını ve sonuç olarak Çanakkale’mizin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesinde yeni avantajlar sağlamasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Önceki Hali (14.05.2018 ve 2018/11773 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı)

  1. Birinci kademe gelişmiş ilçelerde indirimsiz;
  2. İkinci kademe gelişmiş ilçelerde %40 indirimli
  3. Üçüncü kademe gelişmiş ilçelerde %60 indirimli
  4. Dördüncü kademe gelişmiş ilçelerde %80 indirimli
  5. Beşinci kademe ve altıncı kademe gelişmiş ilçelerde %100 indirimli olarak tahsis edilmesi kararlaştırılmıştır.

YENİ HALİ

  1. Birinci kademe gelişmiş ilçelerde indirimsiz,
  2. İkinci kademe gelişmiş ilçelerde %60 indirimli
  3. Üçüncü kademe gelişmiş ilçelerde %80 indirimli
  4. Dördüncü, beşinci ve altıncı kademe gelişmiş ilçelerde %100 indirimli
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech