Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO 5.Kümelenme Konferansına katıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen 5. Kümelenme Konferansına katıldı. Ticaret Bakanlığı toplantı salonunda 31 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen konferansa, ÇTSO’yu temsilen Proje Uzmanı Gökhan Doğru ve UR-GE projesi yürüten 47 ilden 217 işbirliği kuruluşu iştirak etti.

ÇTSO’nun haberine göre 2017-2018 yıllarında gerçekleştirilen UR-GE projelerinin başarı hikâyelerinin anlatıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan ve UR-GE programı hakkında bilgi veren Bakan Ruhsar Pekcan, firmaları bir araya getirerek uluslararası rekabet gücü kazanmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

“2010 YILINDAN BUGÜNE 373 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ (UR-GE) PROJESİNİ DESTEK KAPSAMINA ALDIK. 8.196 KOBİMİZİN HER BİRİ İÇİN TEKER TEKER ANALİZLER YAPILARAK İHTİYAÇLARI TESPİT EDİLDİ.”

Bakanlık olarak 47 ilde bu faaliyetlerin yürütüldüğünü, UR-GE projesi olmayan ilin kalmamasına ve projenin tüm ülkeye yayılmasına çalıştıklarını anlatan Pekcan, şöyle devam etti: “Bu sebeple UR-GE projesi olmayan illerdeki iş birliği kuruluşlarına proje başvuruları konusunda bilgilendirme yapılacaktır. Bugüne kadar 217 iş birliği kuruluşumuzun, destek kapsamına alınan 373 projesi arasında 188 proje tamamlanmış olup, 185 proje aktif olarak yürütülmektedir. Bu projeler kapsamında 8. 196 KOBİ’mizin her biri için teker teker analizler yapılmış olup KOBİ’lerimizin ihracatçı olmak, pazarda tutunmak için nelere ihtiyaçları olduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda KOBİ’lerin ihtiyaçlarını gidermek için eğitimler ve özel danışmanlık hizmeti almaları sağlanmıştır.” diyerek iyi uygulama örneği olarak başarılı bulunan proje sahiplerine sertifikalarını takdim etti.

“GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDE İLK UR-GE PROJESİNİ YAPMANIN VE PROJE KAPSAMINDA İLK KEZ İHRACATA BAŞALAYAN FİRMALARIMIZA DESTEK VERMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ.”

UR-GE programı hakkında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, kümelenmenin rekabetçilik sağlamanın en önemli bileşenlerinden biri olduğunu ve KOBİ’lerin de ihracatın itici gücü olduğunu ifade etti. Hazır paketlenmiş gıda sektörü değer zincirinde, Çanakkale ve Balıkesir’den 39 firmanın projede yer aldığını belirten Genel Sekreter Sandal, gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda ihracata başlayan firmalarımızı görmek bizleri gurur veriyor dedi. Sandal, Çanakkale bölgesini küresel ekonomik arenada rekabetçi kılmak, ihracatı artırmak ve firmaların Pazar yelpazelerini geliştirmek için farklı meslek dallarında UR-GE Projesi yürütmeyi hedeflediklerini ve bu kapsamda “Ağaç ve Orman Ürünleri” sektöründe yakın bir tarihte ikinci bir UR-GE Projesine başlanacağını belirtti.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech