Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenler ulaşımdan şikayetçi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yapmış olduğu okul ziyaretlerinde Başkan’a iletilen ve değişmesi gereken en önemli hususlardan birisi ulaşım oldu. Çanakkale’de eğitimcilerin ulaşım konusunda iyileştirme talepleri var.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan dün kentin Merkez’e en uzak okullarına ziyarette bulundu. Sosyal Bilimler Lisesi ziyareti sırasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan öğretmenlerin taleplerini ve beklentilerini dinledi. Öğretmenler genel anlamda en çok ulaşım problemi üzerinde durdular. Özelikle Merkez’de Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi’ne giden tek hat olan Çınarlı otobüsünün yetersiz olduğu vurgulandı.

Çan’dan bu sene Sosyal Bilimler Lisesi’ne tayin olan bir öğretmen, “Başkanım, ben Çan’dan Çanakkale’ye bir buçuk saatte geliyorum. Esenler Mahallesi’nde oturuyorum. 60 metrelik yolun bulunduğu konumdan, Sosyal Bilimler Lisesi’ne de bir buçuk saatte geliyorum. Burada ortada bir problem olduğu gözükmektedir” cümlelerini kullandı.

Öğretmenler, Çınarlı otobüsünün iki saatte bir olduğunu ve bu seferlerin bu güzergah üzerinde talebi ve beklentiyi karşılamadığını belirttiler. Geçtiğimiz günkü okul ziyareti sırasında da öğretmenler ulaşımın Çanakkale’de pahalı olduğunu bu fiyat tarifesinin Türkiye’deki en pahalı tarifeler arasında olduğunu belirtmişlerdi.

Okul ziyaretlerinde öğretmenlerin şikayetleri arasında ulaşım temel sorunlar arasına adını yazıdırdı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech