Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEK Biga’da toplandı

2018 yılı 4. İl

2018 yılı 4. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (MEK) toplantısı Biga’da yapıldı.

2018 yılının 4. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında Biga Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu’nun haberine göre toplantının açılış konuşmasını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan yaptı. Çalışkan konuşmasında, “2018 yılının ilk toplantısını teknoloji yatırımları teması ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında, ikincisini Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusu ile Ezine Kaymakamlığında, üçüncüsünü ise enerji teması ile Ayvacık Tuzla da MTN Enerji tesislerinde yapıldığını, yılın son toplantısını da Biga Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan tarafından Biga’nın ticareti ve sanayisiyle ilgili bilgi verdi. Doğan konuşmasında şunları söyledi; ”Güney Marmara’nın ve Çanakkale’mizin güzide ilçesi Biga, jeopolitik öneminin yanında ekonomik açıdan da ilimizin ekonomisinin can damarıdır. İlçe ekonomisi ağırlık olarak tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Çanakkale genelinde üretilen tarım ve hayvansal ürünlerin toplam miktarının yaklaşık  %50’ si Biga’da üretiliyor “ dedi.  Doğan, ayrıca Biga Organize sanayi bölgesinin genişleme sorunun çözümlenmesinden dolayısı Vali Bey’e ve Kurula teşekkür etti. Daha sonra Biga Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Fersam, Biga Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Bülent Dülger, Deri Sanayicileri Kooperatif Başkanı Metin Mutlu birer sunum yaptılar. Metin Mutlu, İhtisas Deri Sanayi Bölgesi kurulması için Kurula öneride bulundu. Öneri üzerine Vali Orhan Tavlı yer bulunması için talimat verdi. Toplantıda ayrıca Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme ve İş Birliği Protokolü kapsamında % 50 istihdam garantili olarak açılan kursların 2018 yılı eğitim planına eklenmesi konusu ele alındı.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech