Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Piknik alanı vatandaşı isyan ettirdi!

Esenler Mahallesi’nde bulunan Özgürlük

Esenler Mahallesi’nde bulunan Özgürlük Parkı’nın hemen arkasındaki Piknik Alanı’na vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, mangal kokusunda, fuhuş ortamında, gece çıkan yüksek sesle yaşamak istemiyoruz dediler.

Piknik Alanı’nın hemen önünde yer alan Barışkent Sitelerinde oturan vatandaşlar bir araya gelerek Cumartesi günü basın açıklamasında bulundular. Açıklamanın konusu ise site sakinlerinin piknik alanından duydukları memnuniyetsizlik oldu. Piknik alanında bulunan ağaçları kendilerinin diktiklerini ve bölgeyi ağaçlandıranların kendilerinin olduğunu ama yine bölgede oluşan olumsuzlukları kendilerinin yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar artık yeter dedi.

Piknik alanında gece geç saatlere kadar süren alkol tüketimi neticesinde çevredeki araçların hasar gördüğü dile getirildi. Saat 01.00 sularından itibaren sürekli olarak bölgede bağrış, çağrış ve küfürün eksik olmadığını dile getiren mahalleli evlerimizde rahat bir şekilde oturamaz olduk dediler. Mahalleli özellikle fuhuş konusunun üzerinde durdu. Piknik alanında yaşanan ahlaksız davranışların bölgede çocuklar üzerinde özellikle olumsuz etki bıraktığa değinen Esenler Mahallesi sakinleri konu hakkında çözüm ürettiler.

Piknik alanının çevresinde oturan apartman sakinleri bölgenin çocuklar için bir doğa parkı olması gerektiğini dile getirerek, piknik alanına açılacak bir kütüphanenin çocukların gelişimi için oldukça önemli olduğunu vurguladılar.

“Düşüncelerimizi Belediye’ye iletmiştik”

Yapılan basın açıklamasında, “Site Yönetimleri olarak, buranın kullanımı ile ilgili düşüncelerimizi Çanakkale Belediyesine iletmiştik.  Aynı şekilde piknik alanı olduktan sonra 5 Haziran 2014yılında  dünya çevre gününde Özgürlük parkında 200 kişi ile bu piknik alanının kullanımı ile ilgili bir form yapıldı. Bu formun sonuçları da yerel Basın ile paylaşıldığı gibi görüşleri çektiğimiz CD ile Mahalle Başkanı olarak resmi yazı ile Çanakkale Belediyesine gönderdik.  Bunun üzerine 17 Haziran 2014 tarihinde Çanakkale Belediye Encümeni bu taleplerimiz doğrultusunda toplandı.  Toplantıdan sonra alınan kararda ‘saat 21:00’dan sonra mangal yakmak yasaktır. 23:00’te ise Alan boşaltılacaktır’ kararı alındı.   Ne yazık ki bu karar ölü doğan bir karardır. İki tane tabelaya baktığınızda bunu görürsünüz. Çünkü bunun uygulanma olasılığı yoktur. Nitekim, uygulanmadığını siz değerli mahalle sakinleri yaşayarak da gördünüz.  Mangallar kaldırımlar ve arabaların arasında yakılıyordu.  18 Nisan 2018 saat 20:00  bunu komşularımız fotoğraflamıştır ve fotoğrafları elimizdedir.  Arabaların ortasında ve kaldırımda yanıyordu.

“Yangın tehlikesi yaşamak istemiyoruz”

Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, emir ve yasaklar yönetmeliğine göre, A bölümünün 6 Maddesinin  5b bandına göre,  Meskenlerin Balkonlarında, yol kenarlarında ve mahalle aralarında ızgara ve mangal yakmak yasaktır.  Burada bir kesinlik cümlesi vardır. Peki biz burada yaşayanlar,  arabalarımızın yanma tehlikesi ile karşı karşıyayız.  Yasak olmasına rağmen burası, mahalle değil mi? Burası kaldırım değil mi? Burada yaşayan insanlar isyan ediyor. Mahalleli ‘Uykumuzdan silah sesleri ile uyanmak istemiyoruz. Tavuk, Balık, köfte kokusu almak istemiyoruz. Yangın tehlikesi ile yaşamak istemiyoruz’ diyor. Belediye’nin Zabıta kayıtlarını tüm yetkililer incelesin. Ben İrfan Kütüklü olarak, gece saat 23:30’unda bir çam tutuştuğu zaman, Zabıtayı getirttik  ve söndürmek için su arıyorlardı. O olayda ben uyanıktım, başka bir olayda sizden bir uyanıktı. Peki ya uyanık olmasaydık. Ne olacaktı? Hepimiz yanacaktık. Tek kelime ile ‘Artık Yete’ biz yaşam alanımıza sahip çıkıyoruz” cümlelerine yer verildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech