Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

95. yılda coşkulu kutlama

Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümü,

Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanıyor. Hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden kutlamalar kapsamında dün Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Çanakkale Valiliği koordinasyonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi tören, 13.00’te çelenk sunumuyla başladı. Sırasıyla Çanakkale Valiliği adına Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı adına Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediyesi adına Başkan Ülgür Gökhan’ın çelenklerini sunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’na ait bandonun eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile Türk Bayrağı göndere çekildi.

Çelenk törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile Özgür Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Vali Yardımcıları, daire müdürleri ve kuvvet komutanları katıldı.

Siyasi partilerin de yoğun ilgi gösterdiği törenlerde AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, MHP İl Başkanı Hakan Pınar ve İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar en ön saflarda yerini aldı. CHP ve İYİ Parti Çanakkale il başkanlıkları tarafından tören sonunda alternatif tören düzenledi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech