Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kadın

Ülgür Gökhan, “Kooperatifleşmeyi sağlayacağım!”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan geçtiğimiz gün Muhtarlar ile bir araya geldi. Başkan Gökhan muhtarlar ile kahvaltılı buluşmasında önemli konulara değindi. Gökhan, köyden kente göçten, köy muhtarlığına ve tarımsal üretimde günden güne gerilememiz konularında açıklamalarda bulundu. Gökhan, “Önümüzdeki dönemde görevde olursam kooperatifleşmeyi sağlayacağım” vurgusunda bulundu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan geçtiğimiz gün saat 10.00’da Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisinde kentteki muhtarlar ile bir araya geldi. Kahvaltılı olan muhtarlar buluşmasında Başkan birçok gündem maddesine değindi. Bu maddelerden ilki köy muhtarlığı oldu.

“Köy muhtarlığı oldukça zor bir iştir”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan muhtarla bir araya geldiği kahvaltıda yapmış olduğu konuşmasında, “Çanakkale’de muhtarlarla hep birlikteyiz. Sorunları birlikte sürekli paylaşmaya çalışıyoruz. Muhtarlık önemli bir kurumdur. Yerel yönetimin en küçük birimidir. Köydeki muhtarlıklar çok daha önemli. Sonuç itibariyle mahalle muhtarlıklarının sorumlu olduğu alanlar Belediyelerinde sorumlu olduğu alanlar olduğu için beklentileri zaten Belediye karşılıyor. Köy muhtarlığı zor bir iştir. Özellikle Türkiye şartlarında… Köylerde hep sorun var. Birçok sorun halen çözülememiş durumda duruyor. Ulaşım, toz, toprak bütün sorunlar halen mevcut durumda bulunuyor. Köy muhtarlıklarının bütçesi de ortada yapılabilecekler kısıtlı. Köylülerde haklı olarak muhtarlıklara katkıda bulunamıyor. Hep beraber sorunların üstesinden gelinmeye çalışılıyor. Köylerimiz yaşanabilir alanlar olarak biraz daha öneme imar verilmesi gerekmektedir. Köylerde insanların daha huzurlu vakit geçirmesi gerekmektedir.

“Sürekli köyden kente göç yaşanıyor”

Bizde insanlarımızı köylerde tutamıyoruz. Köyden kente sürekli olarak göç yaşanmaktadır. Tarım köyler için çok önemlidir aynı zamanda çok önemli bir milli gelir kaynağıdır. Bütün ileri çağdaş ülkelerde tarıma ciddi destekler veriliyor. Kırsal altyapılar gelişmiş ülkelerde daha düzenli pozisyonlardadır. İlk yapılması gereken işlerden bir tanesi kırsalda bulunan yerleşim alanlarımızı daha yaşanabilir hale getirmektir. Köy yaşamının yanı sıra daha fazla üretim ve daha fazla verim için ne yapılması gerekiliyorsa yapılmalıdır.

“Tarımda eksilere düştük”

En son biliyorsunuz milli gelir hesaplamasında büyüme rakamı yüzde 5 çıktı. Bütün sektörler az da olsa büyüdü ama maalesef tarımda eksiye dönüş olduğu görüldü. Tarımda eksi 1.5 rakamı görüldü. Şehirde yaşayanlar için bu rakam pek bir şey ifade etmiyor olabilir ama burada fiyatta ziyade üretimin eksilmesi önemlidir. Türkiye’de önemli olan bir eksiklik tarımsal üretimin düşmesidir. Yurt dışından mahsül geliyor diye şikayet ediyoruz. Bizde üretebildiğimiz ürünleri üretemiyoruz. Buğday üretiyoruz, buğday para etmiyor. Geçen seneki fiyatlarla şimdiki buğday fiyatları aynıdır. Üretim çok önemli…

“Görevde olursam kooperatifleşmeyi sağlayacağım”

Önümüzdeki süreçte kooperatifleşmeye önem verilmesi gerekmektedir. Biz hep kooperatifleşmekten korktuk. Bizi hep korkuttular. Bizim biran önce kooperatifleşmemiz gerekmektedir. Belediyelerin ihalesiz ürün alabilmesi için kooperatif gereklidir. Önümüzdeki dönemde görevde olursam ilk yapacağım işlerin başında kooperatifleşme gelmektedir” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech