Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki kontenjana beş aday

Eceabat’ta 4 Kasım’da gerçekleştirilmesine

Eceabat’ta 4 Kasım’da gerçekleştirilmesine karar verilen eğilim yoklamasında iki il genel meclisi üyeliği kontenjanı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) beş isim aday adayı oldu. Önceki dönem Eceabat Belediyesi Başkanlığına CHP’den aday olan Halil Duymaz da bu dönem İl Genel Meclisi Üyesi aday adaylığı başvurusu yaptı.

CHP’de bir hafta uzatılan süre de dün itibariyle sona erdi. Her genel seçimde CHP’nin yüzde 60 oy aldığı ancak yerel seçimde başarılı olamadığı Eceabat’ta, belediye başkanlığı için aday adayı olan isimler geçtiğimiz hafta belli olmuştu.

Eceabat Belediyesine CHP’den aday adayı olan isimler Timur Koşal, Metin Övün ve Engin Karataş olurken, Eceabat İl Genel Meclisi Üyeliğine de ÇOMÜ’den emekli öğretim görevlisi Mehmet Rıza Gezen, esnaf Tamer Yayla, parti emekçisi Mümin Engin, Kilitbahir muhtarı Ali Şinasi Tınaz ve eski dönem Eceabat İl Genel Meclisi Üyesi Halil Duymaz oldu.

DUYMAZ: “KİM ÇIKARSA YANINDAYIM”

2014 seçimlerinde CHP’den Eceabat Belediye Başkan Adayı olan Halil Duymaz, 95 oyla başkanlığı kaybetmişti. Bu dönem il genel meclisi üyesi olmak için aday adayı olan Duymaz, 4 Kasım’da diğer dört isim ile birlikte CHP Eceabat üyelerinin süzgecinden geçecek.

İlçe Başkanı Muzaffer Övün ve ilçe yöneticilerinin, partililerin, belediye başkanlığı aday adaylarının, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği aday adaylarının da katıldığı toplantıda gençlerin ağırlıkta olması dikkat çekti. Başvuru dosyasını İlçe Başkanı Muzaffer Övün’e teslim eden Duymaz, adaylığı ile ilgili yaptığı konuşmada, “Bende hırs yok bende heves vardı. O hevesi bir kere kullandım.” diyerek bu dönem belediye başkan aday adaylarından kim çıkarsa çıksın yanında olacağını vurguladı. Partililerden destek istedi.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech