Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

İl Genel Meclisi’ne ‘Kadın’ Aday Adayı!

İDA Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Bilir Akkuş, düzenlediği basın toplantısıyla Çanakkale İl Genel Meclisi’ne CHP’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Çanakkale’de çevre mücadelesi veren İDA Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Bilir Akkuş, düzenlediği basın toplantısıyla açıklamalarda bulundu. Bugüne dek İl Genel Meclisi’nde hiçbir kadın üyenin yer almadığını ifade eden Akkuş “Kadınların bulunmadığı hiçbir kurumda, örgütte başarının olmayacağını söylemek istiyorum. Bu nedenle il genel meclis üyeliğine hem kadınları temsil etmek hem de Çanakkale’ye hizmet etmek amacıyla aday adayı oldum” şeklinde konuştu.

“Emek sömürüsünün canlı şahidiyim”

Açıklamasında çevre katliamlarına, kadın haklarına ve siyasi kariyerine dek geniş yelpazede pek çok konuya değin beyanlarda bulunan Pınar Bilir Akkuş, “Çanakkale’de yaşanmakta olan ‘vahşi doğa katliamlarına’ yönelik yürütülen mücadeleye ortak oldum. Bu mücadele sadece çevre mücadelesi değil aynı zamanda yaşam savunmasıdır. Yine bu mücadele içerisinde istekleri dışında sırf geçim kaygısıyla yer alan işçilerin özellikle de kadın işçilerin çok zor şartlarda çalıştıklarını gördüm. Emek sömürüsünün canlı şahidiyim. Ormanda çalışanlar dışında şehirde çalışan kadınlarında emeklerinin sömürüldüğünü biliyorum. Tüm yaşamım boyunca bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada emeğe ve doğaya saygılı olacağım. Emek ve doğa mücadelesinde üzerime düşenin fazlasını yapmaya çalışacağım” dedi.

“Çanakkale’nin sorunlarını ve bunların çözümlerini biliyorum”

Türkiye’nin genel sorunlarının yanında her ilin Çanakkale’nin de özel sorunları olduğunu ve bu sorunlarında yerelden çözüleceğine inandığınıbelirten Akkuş, “Bu konuda da İl Genel Meclisleri’nin önemli görevleri olduğunu biliyorum. Bu amaçla Çanakkale’de yürütülen İda Dayanışma Derneği’nin, Cumhuriyet Halk Partisinin ve çok sayıda sivil toplum örgütünün , bilim insanlarının ve uzmanlarının içinde bulunduğu Durum Raporu çalışmalarının içinde yer aldım. Bu vesileyle Çanakkale’nin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum” ifadelerini kullandı.

“İl Genel Meclisi’nde maalesef kadın üye yok!”

Çanakkale İl Genel Meclisi’nde bugüne kadar hiçbir kadın üyenin olmadığını ve bundan üzüntü duyduğunu dile getiren Pınar Bilir Akkuş, kadınların bulunmadığı hiçbir kurumda, örgütte başarının olmayacağının altını çizerek “Bu nedenle il genel meclis üyeliğine hem kadınları temsil etmek hem de Çanakkale’ye hizmet etmek amacıyla aday adayı oldum” şeklinde konuştu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech