Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bilim ve Teknolojide Hızlanmalıyız”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 2018-2019 akademik yılı, kent protokolünün katılımıyla dün törenle açıldı. Törende açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, “Ülkemizin bilim ve teknoloji alanında hızlanması gerektiğinin farkındayız” vurgusunda bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 52 bin 915 öğrencisi ile 2018-2019 eğitim öğretim yılında akademik maratona başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı dün ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Tören saat 9.30’da başlarken, törene kent protokolü de katıldı. Protokolün yanı sıra bu sene düzenlenen törende sürpriz bir isimde yer aldı. TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal açılışa katılan isimlerden oldu.

Düzenlenen törene kent protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Sadece üreten olmak yetmez”

Törende konuşma yapan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, “Ülkemizin özellikle bilim ve teknoloji alanında hızlanması gerektiğinin farkındayız. Bütün bunlar üniversitelerimize düşen görevin, üniversitelerimizin yürütmesi gereken işlerin önemini daha da artırmaktadır. Sadece bir üreten değil, üretilen bilimsel birikimin teknolojiye teknolojik ürünlere dönüşmesine de katkı sağlayan kurumlar olmak durumundayız. Bu anlamda iş dünyası ile daha sıkı iş birliği kurmak zorundayız.

“2018-2019 sezonunda ÇOMÜ’nün öğrenci sayısı 52 bin 915”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bu yıl kuruluşunun 26’ncı yılında yeni eğitim öğretim yılına 52 bin 915 öğrenci ile girmekte. Bunlardan 18 bin 700 civarı öğrencimiz ön lisans, 28 bin 600 öğrencimiz lisans ve yaklaşık 6 bin öğrencimiz ise lisansüstü öğrenim görmekte. Yeni akademik yıla 4 enstitü, 16 fakülte, 6 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulunda bin 692 öğretim elemanı ile başlıyoruz. Şahsımın üniversitemiz rektörü olarak görev yaptığı yaklaşık son 3 yıl içerisinde, üniversitemiz her şeyden önce FETÖ yapılanmasından kurtulup, huzurla çalışan bir üniversite haline gelmiş. Aynı zamanda geniş çaplı bir eğitim öğretim ve spor alt yapısında gelişim yaşamış, akademik kariyer sıralamalarında daha üst basamaklara tırmanmış, öğrencilerin daha çok beğendiği bir üniversite haline gelmiştir. Geçtiğimiz ve içinde bulunduğumuz yıl içinde yine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin başarı hikayelerini görmüş olduk” dedi.

“Üniversitemiz tercih edilen bir kurum haline gelmiştir”

Vali Orhan Tavlı, “İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin geleceği bilimsel ve teknolojik rekabete daha iyi hazırlanmasında en büyük katkıyı yapacağına olan inancımı huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Üniversitemiz bünyesinde hızla artan fakülteler ve yüksekokulları, artan öğrenci sayısı ile bölgemizde ve ülkemizde göz dolduran ve tercih edilen üniversitelerin başında gelmektedir” açıklamasında bulundu.

“TÜBİTAK Başkanı’ndan ders”

Konuşmaların ardından, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve Yeni TÜBİTAK Yaklaşımı” konulu açılış dersini verdi. Bilim, teknoloji, ve yenilik içerisinde Türkiye ekonomisinin 2023 hedeflerini anlatan Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK’ın bu konudaki çalışmalarını da slayt eşliğinde gösterdi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech