Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

95. Yıl Çanakkale’de coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünde

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünde Çanakkale Valiliği koordinasyonunda kutlama etkinlik ve programı düzenlendi.   

Çanakkale Valiliği’nden yapılan bilgilendirmeye göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çanakkale’de büyük bir coşkuyla kutlanacak. 28 Ekim 2018 Pazar Günü Saat: 13.00’te Çelenk Sunma Töreni, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 09.30’da Valilik Makamında tebriklerin kabulünün ardından Resmi Geçit Töreninin gerçekleştirileceği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çanakkale Valiliği koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla hafta boyunca sürdürülecek.

28 Ekim’deki Çelenk Sunma Töreni; Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na Çanakkale Valiliği, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ve Çanakkale Belediye Başkanlığı çelenklerinin  sunulması, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Türk Bayrağının göndere çekilmesi ile gerçekleştirilecek. 29 Ekim 2018 Pazartesi günü ise saat 10.00’da Kordon Boyu Truva Oteli önünde resmi geçit töreni düzenlenecek. Tören, Vali Orhan Tavlı’nın Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ve Çanakkale Belediye Başkanıyla törene katılanların ve halkın bayramını kutlamalarıyla başlayacak. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından Vali Tavlı tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılması, şiirlerin okunması ve halkoyunları gösterisi ile resmi geçit töreni yapılmasıyla sona erecek.

Cumhuriyet Bayramı’nın milli birlik ve beraberlik içinde hep beraber büyük bir coşkuyla kutlanacağı 29 Ekim’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda Fener Alayı düzenlenecek. Saat: 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak olan Fener Alayında vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak, Kayserili Ahmet Paşa Caddesinde yürüyerek Çağlar Kaynak Semt Sahasında Fener Alayını sonlandırılacak.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech