Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakı Yok!

Cumhur İttifakı dün itibariyle

Cumhur İttifakı dün itibariyle Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde dağıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, “MHP bundan sonra yerel seçimlerde yoluna kendisi devam edecektir” dedi. Aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Bu karara herkes kendi yoluna deriz” dedi. Konuyla ilgili Çanakkale’de bulunan İl Başkanları gazetemize değerlendirmelerde bulundular.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısında yerel seçimler öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “MHP olarak bundan böyle kendi göbek bağımızı kendimiz keseriz. Hiçbir ittifak bir tarafında reddedilmesi, yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır. Hiçbir ittifak bir tarafında üstten bakmasıyla ayakta kalamayacaktır. AKP içinde ittifaka karşı olanlar göbek atabilirler. Mart seçimlerinde herhangi bir ittifak ihtimali kalmamıştır” vurgusunda bulundu. Bahçeli’nin bu söylemlerine dün partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Madem biz yolumuza diyorlar, bizde herkes kendi yoluna deriz” açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili Çanakkale’de bulunan İYİ Parti, Ak Parti ve MHP İl başkanları yerel seçimler öncesinde bozulan ittifakı gazetemize değerlendirdiler. Konunun bilhassa yakın muhatabı MHP İl Başkanı Hakan Pınar, “Cumhur İttifakı’nda bir bozulma söz konusu değildir ama MHP Yerel seçimlere kendi amblemi ile katılacaktır” dedi.

“MHP Yerel seçimlerde kendi başına yer alacaktır”

MHP İl Başkanı Hakan Pınar, “Genel Başkanımızın söyledikleri oldukça yeterlidir. Bizim ısrarla vurguladığımız bir konu var. Bozulan Cumhur İttifakı değildir. Vatandaşın beklentileri, mahalli idari seçimlerde bir ittifak değerlendirmesi yönündeydi. Ancak gelişmeler olumsuz bulundu ve 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi tüm mahalli idarelerde, seçim bölgelerinde kendi adı ve amblemiyle seçime girecektir.

“Cumhur İttifakı önemini taşımaktadır”

Ülkenin milli menfaatleri ve bekası konusunda ihtiyaç durumunda Milliyetçi Hareket Partisi Devlet’in ve milletin yanındadır. Cumhur İttifakı bu anlamda önemini muhafaza etmektedir. Ülkenin içinde bulunduğu iç ve dış tehditler değerlendirildiğinde Cumhur İttifakı’nın önemi görülecektir. İttifak milletin beklentisi doğrultusunda önem

taşımış ve bozulması mümkün değildir. Yerel seçimler öncesinde ortak çalışmalar noktalanmıştır. Yerel seçimlerde her iki partide kendi çatısı altında kendi amblemiyle seçime katılacaktır” yorumlarında bulundu.

“Cumhur İttifakı halkın gönlünde kurulan bir ittifaktır”

Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, “Cumhur İttifakı halkımızın gönlünde kurulan bir ittifaktır. Devlet Bahçeli tarafından yapılan ittifak seçim ittifakı ile ilgilidir. Ülkenin bekasına ve devletimizin birliğine ilişkin olarak bu vatandaşlar nezdinde oluşmuş bir ittifaktır. Cumhur ittifakı devam edecektir. Çanakkale özelinde konuşacak olursak, Çanakkale’de özel bir durum var. CHP’nin HDP kaynaklı siyasetinin en belirgin örneklerinin yaşandığı il Çanakkale’dir. Pilav dağıtımından, HDP’ye giden emanet oylara kadar bunun örnekleri görülmektedir. Çanakkale’de HDP’nin oyları artmıştır. HDP’nin oyları artarken, CHP’nin oyları azalmıştır. Biz bu anlayışı görüyoruz. Yerel seçimde halkımız oyunu verirken bu noktaları dikkate alacaktır. Halkımız nezdinde oluşa ittifak yerel seçimlere yansıyacaktır.

“MHP İl Başkanı bizim kardeşimizdir”

MHP İl Başkanı, İlçe Başkanları bizim arkadaşlarımız ve kardeşlerimizdir. Şahsen görüştüğümüz insanlardır. Bizim iletişimimiz aynen devam edecektir” dedi.

“Bizim partimizin bu ittifaklarla bir bağlantısı yoktur”

İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Bizim partimizin bu ittifakla her hangi bir bağlantısı yoktur. Bu iki parti arasında kurulan Cumhur İttifakı bu güne kadar vatandaşa hiçbir yarar sağlamamıştır. Yararın sağlanamama durumu ise vatandaşlarca görülmektedir. Yarar sağlasaydı bu ittifak devam ederdi. İki parti arasındaki çatlak sesler onarlı bu duruma düşürmüştür.

“İYİ Parti kendi kararını verecek güce sahiptir”

İYİ Parti her zaman kendi kararını verecek güce sahip bir partidir. Milletimiz o zaman yerel seçim döneminde kendi kararını verecektir. Bizim ittifakımız milletimizde, İstiklal Marşımızda ve andımızdadır. İYİ Parti olarak biz yerel seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Cumhur İttifakı menfaat uğruna kurulmuş bir ittifaktır”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Bu ittifak sağlam temeller üzerine kurulmuş bir ittifak değildir. Kendi siyasi partilerinin çıkarları uğruna kurulmuş bir ittifaktır. Halkın menfaati ve ülkenin menfaatleri düşünülmemiştir. Bu tür ittifakların ne zaman çatlayacağı hiç belli olmaz. Devlet Bahçeli grup toplantısında yapmış olduğu açıklama ile yerel seçimlere yönelik ittifak bitmiştir dedi.

“Yerel seçimlerde ittifak olsa dahi bu bizim kazanmamızı engellemez”

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel seçimlerde Merkez’de ve ilçelerde iddialıyız. Zaten güçlü olan biziz. Cumhur İttifakı seçimlerde ittifak yapsalar dahi bu durum bizim burada seçimleri almamızı engelleyemezdi. Ayrı ayrı aday çıkarmaları onların kendi bilecekleri bir durumdur. Biz açık ara öndeyiz. 1968 yılından beri CHP yerel yönetimlerde Çanakkale’de iktidardır. Her dönemde CHP’nin oyu giderek artmaktadır. Bu seçimlerde de biz açık ara birinci parti olacağız” dedi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech