Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİÇO’ya Sosyal Etki Ödülü

Anadolu Etap’ın Balıkesir ve

Anadolu Etap’ın Balıkesir ve Çanakkale çiftliklerine gelen misafir işçi çocuklarına kesintisiz ve ücretsiz eğitim imkânı sunduğu MİÇO Projesi ile Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından ödüle layık görüldü. MİÇO Projesi, bu yıl beşincisi düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde ‘Sosyal Etki’ kategorisinde ödül kazandı.

Başarılı sürdürülebilir iş modellerini ödüllendirmek amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde, Sosyal Etki kategorisinin kazananı Anadolu Etap ve “MİÇO (Misafir İşçi Çocukları) Projesi oldu.

Sürdürülebilirlik dönüşümünü teşvik etmek amacıyla yenilikçi ve etkin yaklaşımları iş dünyasına rol model olarak göstermek üzere düzenlenen ödül organizasyonunda, Anadolu Etap’ın MİÇO projesi, günümüzde zorlayıcı bir sosyal sorunun çözümüne yönelik geliştirilen model olarak ödüle değer görüldü.

Anadolu Etap, MİÇO projesi ile Balıkesir ve Çanakkale çiftliklerine eğitim ve öğretim yılı içinde gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının, Milli Eğitim İl Müdürlükleri’yle koordinasyon halinde en yakın okulda taşımalı sistem ile eğitimlerine devam etmelerini sağlıyor. Eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle ise çiftliklerde kurulan okullarda Halk Eğitim Müdürlükleri’nin atadığı öğretmenler ile resim, el sanatları, müzik, beden eğitimi ve Türkçe gibi farklı branşlarda eğitimler veriliyor.

Bugüne kadar 655 çocuğa ulaşıldı

Çiftliklerinde misafir ettiği mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına kesintisiz eğitim imkânı sunan ilk tarım şirketi olan Anadolu Etap, proje ile bugüne kadar 655 çocuğa kesintisiz eğitim desteği sağladı. Anadolu Etap ayrıca MİÇO projesi kapsamında geliştirdiği eğitim programları ile çocukların sosyal gelişimlerine de katkıda bulunmayı hedefliyor. Son iki yıldır Anadolu Efes Spor Kulübü işbirliğiyle ‘MİÇO Sahada’ programını başlatan Anadolu Etap, programla çocuklara basketbolun metaforları ile odaklanma, doğru karar alma, iletişimin önemi, kişisel beceri geliştirme, spor kültürü, hızlı problem çözme ve takım olma bilinci gibi konularda eğitimler verilmesine öncülük ediyor. Anadolu Etap, MİÇO projesi ile ayrıca çocuklar için sağlık taramaları yaptırıyor, öğretmenler ile düzenli temas kurarak kat ettikleri gelişimleri takip ediyor.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech