Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Çanakkale elektriğini üretecek

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan dün sabah saatlerinde Çanakkale Çan yolu üzerinde bulunan Dörtyol köyündeki Atık Su Arıtma Tesisi’nde ve bölgeye yapılan güneş panellerinde incelemelerde bulundu.

Dörtyol köyü mevkiinde bulunan atık su artıma tesisi uzun zamandır faaliyette bulunuyor. Atık su artıma tesisinin hemen yanı başına da Çanakkale Belediyesi tarafından güneş panelleri yapımına başlanmıştı. Dün Belediye Başkanı Ülgür Gökhan güneş panellerinin olduğu bölgede teknik inceleme yaptı. Paneller ile ilgili bilgi aldı.

Gökhan güneş panelleri ile ilgili, “Teknik inceleme gezimizin sonunda şu anda güneş panellerinin olduğu bölümdeyiz. Güneş panelleri tamamlandı. Paneller için UEDAŞ’tan kabul bekliyoruz. Kabul geldikten sonra burada üretilen elektriği sisteme dahil edeceğiz. Buradaki güneş panellerinin 1 megavat elektrik üretim kapasitesi vardır. Biz bu artıma tesisi için bize yeterli olan 300 kilovatlık enerjiyi kullandıktan sonra, gerisini sisteme vereceğiz. Sistemden ayrıca para alacağız. Elimizde daha kapasite var önümüzdeki süreçte o kapasiteyi de değerlendireceğiz.

Bu konunun örnek olmasını gerekmektedir. Artık içine bulunduğumuz düzende sürdürülebilir enerji kaynakları arasında geri dönüşümsel enerji kullanılmalıdır. Çevreye zarar vermeyen enerjiyi kullanmamız lazım. Belediye olarak biz buna bir ön ayak olduk. Atık su arıtma tesisinde de ciddi anlamda elektrik harcanmaktadır. Bu harcanan elektriğe de kaynak oluşturacaktır” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech