Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Andımız ile ilgili karar uygulanmalıdır”

İYİ Parti Çanakkale İl

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından dün andımız ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, andımız ile ilgili net bir duruş sergilenerek, “Andımız karar alındığı gibi okunmalıdır” vurgusunda bulunuldu.

İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından dün basın duyurusu yayınlandı. Basın duyurusunun gündem konusu son günlerde çok konuşulan Danıştay’ın andımız ile ilgili vermiş olduğu karar oldu. Yapılan yazılı açıklamada, İYİ Parti andımız bir an evvel okutulmalıdır vurgusunda bulundu.

Parti tarafından yapılan açıklamada, “Andımız, hemen herkesin bildiği gibi, demokratik açılım süreci içerisinde kaldırılmıştı. Bir yerde bölücü terör örgütünün isteği yerine getirilmişti. Yine aynı yıllarda iktidarın desteklediği FETÖ’cü savcılar, ordumuzun güzide subaylarını uydurma delillerle Silivri Cezaevine gönderiyordu. Operasyona da Türklerin varoluş destanı olan Ergenekon ismi verilmişti.

Bir yerde iktidardan destek alan bu terör örgütü, devletin tüm sırlarının saklandığı kozmik odaya dahi girmişlerdi. Bugün Danıştay’ın verdiği kararı en çok eleştirenler de, ne yazık ki zamanında feto terör örgütüne en çok methiye düzenlerdir. Andımızın okunmasını 2013 yılında kaldıran iktidar, aynı yıllarda kamu kurumlarının önündeki T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ibaresini de kaldırmıştı. Netice itibariyle andımızın kaldırılması kararını, dönemin Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, Bugün İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un özverili çalışmalarıyla Danıştay Sekizinci Dairesi iptal etmiştir.

En üzücü olan da Andımızla ilgili kararın muhatabı Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, kararı uygulamamasıdır. Türkiye artık bu ikilemlerden kurtulmalıdır. İstikrarlı bir istikrarsızlığı taşıyamaz duruma gelmektedir. Andımızın kaldırılması kararını büyük mücadelelerle iptal ettiren Adana Milletvekilimiz İsmail Koncuk ile gurur duyuyoruz.

Partimizin İkinci Büyük Kurultayında, açılışta hep bir ağızdan Andımızı okuyan partililerimizle onur duyuyoruz. Bir an önce Milli Eğitim Bakanlığının Andımızı yeniden okullarımızda okutulması için genelge yayınlamasını, yargı kararını uygulamasını istiyoruz” cümleleri kullanıldı.

Haber Merkezi

 

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech