Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kadının Güçlendirilmesi” konuşuldu

Uluslararası İş ve Meslek

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW), Türkiye Federasyonu Başkanı Dr. Arzu Özyol, “Kadının Güçlendirmesi” konulu bir konferans vererek, Çanakkale’de de örgütlenme çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Polifonik Sanat ve Korolar Derneğinin Ekim ayı konferans dizisinde BPW Türkiye Federasyonu Başkanı Dr. Arzu Özyol tarafından verilen “Kadının Güçlendirilmesi” konferansı, Polifonik Sanat Cep Sahne’de gerçekleştirildi.

99 yıl önce ABD’de ilk temelleri atılan, 1930 yılında Cenevre’de 7 Avrupa ülkesinin katılımı ile uluslararası federasyon statüsü kazanan “Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu” (BPW), Çanakkale’de örgütlenmek dileğiyle kenti ziyarete geldi.

Polifonik Sanat ve Korolar Derneği tarafından dernek merkezinin ilk resmî toplantısında konuk edilen BPW ekibi, Çanakkaleli kadınlarla tanıştı.

İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Türkiye Federasyonu (BPW) Kurucu Başkanı Dr. Arzu Özyol; BPW Uluslararası Federasyonu’nun 5 kıtada 100’den fazla ülkede, 40 bini aşkın üyesiyle örgütlü olduğunu, 1946 yılından bu yana “Birleşmiş Milletler nezdinde Danışmanlık Statüsü” taşıdığını belirtti.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin, her iki cinse de eşit fırsatlar sunulması anlamına geldiğini vurgulayan Dr. Özyol, Dünya nüfusunun yarısını teşkil eden kadınların, üretim dışında bırakılarak sürdürülebilir kalkınmanın yakalanamayacağını söyledi.

Dr. Arzu Özyol; Birleşmiş Milletler’in 5 Numaralı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nin; kadınların sosyal, ekonomik ve politik yaşamda hak ettikleri yere gelmeleri için gerek duyulacak stratejileri kapsadığının altını çizdi. Tarih, kültür ve turizm şehri olan Çanakkale’nin Dünya’da layık olduğu yere gelmesi için kentte yaşayan kadınların emeklerinin doğru yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

BPW Istanbul – KızKulesi Kulübü Kurucu Başkanı Yücel Canyaran’ın yaptığı sunumun ardından,

Polifonik Sanat ve Korolar Dernek Başkanı Mete Gökçe ve YK üyesi Dilek Mildon; Dr. Arzu Özyol’a, Yücel Canyaran’a, BPW Kız Kulesi Kulübü üyeleri Esin Sürücü ve Ayla Kuşdemir’ e plaketler sundu.

Çanakkale’nin üniversite öğrencisi genç kadın ve erkeklerinin de ilgiyle dinlediği toplantı, Barış Korosu’nun tek şarkılık muhteşem performansı ile sonlandı.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech