Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Gururlandı

Antalya’da düzenlenen 40. Dünya

Antalya’da düzenlenen 40. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 61 ülkeden 2 bin sporcunun arasından sağ ve sol kolda Dünya Şampiyonu olan Çanakkaleli Ümit Burunlular duygularını gazetemize anlattı. Burunlular, “Dünya Şampiyonu olmamızdan gurur duydum” derken, İl Gençlik ve Spor Müdürü Aziz Sinan Alp, “Ümit Burunlular’ı desteklemeye devam edeceğiz” vurgusunda bulundu.

Bu sene ilk defa Türkiye’de Antalya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye tarihinde ilk defa bir sporcu sağ ve sol kolda dünya şampiyonu oldu. Çanakkaleli olan Ümit Burunlular bundan 6 ay önce katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda yenebileceği rakiplere yenilince kendisine söz verdi. Dünya Şampiyonu olacağım diyen Burunlular sağ ve sol kolda şampiyon olarak Çanakkale’yi gururlandırdı. Şampiyon Cuma akşamı Valilik önünde karşılandı. Cumartesi günü ise gazetemize açıklamalarda bulundu.

“Avrupa Şampiyonasında kaybetmem beni hırslandırdı”

Dünya Şampiyonu Ümit Burunlular, “Öncelikle Dünya Şampiyonası Türkiye’de ilk defa oluyor ve kırkıncısı düzenleniyor. Bu bizim önem arz etmektedir. 6 ay önce Avrupa Şampiyonası’nda yenebildiğim adamlara yenilmem bana hırs yaptı. Akabinde Türkiye’de ilk defa Dünya Şampiyonası yapıldığını öğrendiğimizde yenilginin sonucunda almam gerektiğini düşünerek ekibimle 2-3 ay boyunca çalıştık.

“Dünya Şampiyonluğu bizi onurlandırdı”

Antalya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda sağ ve sol kolda, Türk sporcuların arasında Dünya Şampiyonu olan tek kişiyim. Bu anlamda duygularımız tabiki de had safhada. Çanakkaleli olmak, milli sporcu olmak, 61 ülkenin katıldığı bir Dünya Şampiyonası’nda rekor kırılmış. Her seferin 30-35 ülke katılırken bu sefer 31 ülkeden 2 bin sporcu katıldı. Bunun içerisinde sağ ve sol kolda dünya şampiyonu olmam bizleri onurlandırdı ve beni de oldukça mutlu etti.

“Güzelyalı’da yapılan tesis çok önemlidir”

Çanakkale’de Boğaz Gücü takımının kurucusuyum. Bütün alt yapıyı oluşturan kişiyim. Ben o zamandan bu zamana kadar bütün ortamları hazırlayabilmek adına ortamı sağladım. Elimden geleni yaptım. Bizim Güzelyalı’da 100 dönümlük bir arazi içerisinde spor kompleksi yapılıyor. O Avrupa’da ve Dünya’da tek olacak komplekstir. Burada söylenecek en önemli şey bizim çabamız değil, engelli kardeşlerimizin öz güvenlerinin artması gerekmektedir.

“Engelli vatandaşlarımızın özgüvenlerinin artması gerekmektedir”

Ben en ağır engel grubundayım. Omurilik felciyim. Ümit Burunlular yapıyor diye, bizde yapabiliriz diyip, kendilerine uygun spor dallarına yönelmeleri gerekmektedir. Bizler şansları yaratıp yeni yollar açacağız. Ben engelli sporcuların ya da engelli vatandaşlarımızın korktuklarını ve çekindiklerini düşünüyorum. Özgüvenlerinin artması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

“Ümit Burunlular’ı desteklemeye devam edeceğiz”

Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, “Ümit daha öncede buradan, Çanakkale’den müsabakalara giderek dünya ikincisi olmuştu. Son müsabakalarında ben yoktum ama bundan önceki müsabakalarında Ümit Burunlular, “Ben önümüzdeki dönemde sağ ve sol bilekte şampiyon olacağım” diyor ve söz veriyor. Bu Dünya Şampiyonluğu bizim için gurur vericidir. Çanakkaleli bir sporcumuzun Dünya Şampiyonu olması Türk’ün gücünü göstermiştir. Biz Ümit Burunlular ile her zaman görüşüyoruz, her zaman destekliyoruz. Bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz. Sevinçliyiz, mutluyuz. Mutlu olmamak mümkün değil.

“Engelli sporcular için pozitif ayrımcılıklar yapıyoruz”

Bizim Güzelyalı’da çok heyecanla beklediğimiz, Sporcu ve Gençlik Merkezi’miz var. Orası tamamen engellilere yönelik olarak düzenlenmiş bir projedir. O proje tamamlandığında Ümit’de daha iyi çalışma fırsatı bulacaktır. Çanakkale’nin tüm engelli sporcuları artık daha iyi şartlarda çalışma imkanı bulacaklar. Engelli sporcularımız için Bakanlığında talimatlarıyla engelli sporcularımız için pozitif ayrımcılık yapacağız. Ben kendim bir engelli yakınıyım. Benim öz yeğenim down sendromludur. Engelli vatandaşlarımız bizim için her zaman önemlidirler” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech