Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Girişimcilik ödülleri sahiplerini buldu

Girişimciliğe ilk adım için

Girişimciliğe ilk adım için tüm dünyada takip edilen ve pek çok startup’ın tohumlarının atıldığı Girişimcilik Yarışması Startup Weekend, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle bölgede 2. kez gerçekleştirildi. 

Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda, öğrenciler bireysel veya ekip olarak, 3 günlük maratonda aldıkları mentörlük ve eğitim desteğiyle yeni fikirlerini projeye dönüştürerek sunma imkânı buldular. Katılan öğrencilerden dereceye girenlerin ödüllendirildiği yarışma, Balıkesir’in ardından bu kez de Çanakkale’de gerçekleşti.

Stage-co kurucu ortakları Patrick Bosteels ve Neşen Yücel’in Türkçe ve İngilizce eğitimleri ve sunumları ile düzenlenen programda, Jüri üyelerini de; GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç, GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordintörü Recai Başaran ile GMKA Bilgi İşlem Sorumlusu Berat Çakır oluşturdu. GMKA uzmanları Onur Atılgan, Petek Coşkun, Saray Servi, H.Kerem Öner ve A.Tuğrul Aydın mentörler olarak proje aşamalarında öğrencilere destek oldular.

“Güney Marmara hem yerli hem de yabancı girişimciler için bir cazibe merkezi olabilir”

Bölgede ikinci kez düzenlenen Startup Weekend’in organizasyon ve kolaylaştırıcılığını GMKA desteğiyle yine Stage-Co firması üstlendi. Stage-Co kurucu ortakları Neşen Yücel ve eşi Patrick Bosteels, 1,5 aylık bir ön çalışmanın ardından, bölgedeki 3 üniversite öğrencilerinin kurduğu takımların haftasonu boyunca iş fikirleri üzerinde çalıştıkları bu girişimcilik kampında, en çok öğrencilerin azimlerinden ve proje sayısının yüksekliğinden etkilendiklerini söylediler. Benzersiz doğası ve doğal kaynakları ile Güney Marmara’nın hem yerli, hem de yabancı girişimciler için bir cazibe merkezi olabileceğini belirten Yücel, uluslararası ve yerel girişimcilik etkinliklerinin sayısının artması bölgedeki girişim bilincini ve startup sayısını yükselteceğinden de bahsetti. Yücel, Güney Marmara Kalkınma Ajansını, bu inisiyatifleri ve öğrencileri kucaklayan bu organizasyonla girişimciliğin önünü açtıkları için kutladı.

“Ülkemizi ve bölgemizi daha güçlü hale getirmek için girişimcilik ruhumuzu geliştirmeliyiz”

Startup Weekend etkinliğini değerlendiren GMKA Genel Sekreter V. Abdullah GÜÇ, “Genç, dinamik bir yapıya sahipsiniz. Bu organizasyon gösterdi ki genç girişimcilerimizin ileride önemli çalışmalara imza atacak. Ülkemizi ve bölgemizi daha güçlü hale getirmek için girişimcilik ruhumuzu daha da çok geliştirmeliyiz. Bu anlamda hem bize hem de gençlere önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Gençlerin önünü açmak için de bizler elimizden geleni de yapmalıyız. İnşallah hep birlikte el ele vererek güzel işler çıkartabiliriz.” diye konuştu.

Bölgedeki ikinci Startup Weekend etkinliği olarak öne çıkan program; bölgedeki girişimciliğe duyulan ilgiyi arttırmayı, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesini ve girişimcilik farkındalığını yaratmayı hedefliyor.

Her hafta dünyanın farklı kentlerinde düzenlenmekte olan Startup Weekend organizasyonları, gençlerin ekipler kurarak, iş fikirlerini bu 3 günlük maratonda alacakları mentörlük ve eğitim desteğiyle geliştirdiği, jüriye sunum yaparak yarıştığı ve dereceye girenlerin ödüllendirildiği girişimcilik yarışması olarak biliniyor.

Tüm girişimcilik yarışmaları gibi, Startup Weekendlerde de en büyük ödül, bu yoğunlaştırılmış program ile kazanılan bilgi, iş fikrini test etme ve ekip çalışması deneyiminin, gelecekte kurulacak girişimler için hazırladığı alt yapı olarak kabul ediliyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleşen bu yarışmada, kazanan ekiplere para ödülleri de verildi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech