Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tabak, Mezarı Başında Anıldı

Çanakkale eski Belediye Başkanı

Çanakkale eski Belediye Başkanı Merhum Reşat Tabak, ailesi, yakınları ve sevenlerinin katılımıyla mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

1968-1980 yılları arasında Çanakkale Belediye Başkanlığı görevinde bulunan merhum Reşat Tabak, vefatının 31. Yıldönümünde dualarla anıldı. Çanakkale Belediyesi haber bültenine göre, Eski mezarlıkta düzenlenen anma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Reşat Tabak’ın ailesi ve yakınları ile kentliler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çocukluk ve gençlik yıllarımın Reşat amcası, siyasi yaşamımın da belediye başkanlığının duayen ismi Reşat Tabak’ı vefatının 31. Yıldönümünde anmak üzere buradayız. Kendisi, üzerimde hatıraları olan biriydi. Babamın samimi arkadaşıydı. Kendisinin bugünkü Selahi Aksoy Pasajının bulunduğu alanda tamirhanesi vardı. Biz de babamla kendisini ziyarete giderdik” diyerek, merhum Reşat Tabak’la olan anıları da katılımcılarla paylaştı. Başkan Gökhan, “Doğruluk ve dürüstlüğün yanı sıra saygın bir kişilikti. Herkese saygı gösterirdi. İnsanlar da ona saygı gösterirdi. Bizler hepimiz onun açtığı yolda yürüdük. O bize bir ufuk açtı. Nasıl sosyal demokrat belediyecilik olur, halka nasıl davranılır, bunları bize o öğretti. Çanakkale’nin aydın, çağdaş ve sosyal demokrat kimliğini sürdürebilmesi için ben de bunları düstur edindim” diye konuştu.

Törende, Reşat Tabak’ın kızı Nihal Yıldız (Tabak) da katılımcılara teşekkürlerini ileterek, babasıyla ilgili anıları paylaştı. Konuşmaların ardından, eski Belediye Başkanı Reşat Tabak, okunan dualar eşliğinde anıldı.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech