Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Her çocuğun spor kültürü olmalı”

Barbaros Spor Okulları, yeni

Barbaros Spor Okulları, yeni öğrencileriyle futbola taze kan olabilmek için çalışmalara başladı. 2006-2011 yaş gruplarını çalıştıran spor okullarının koordinatörü Atıl Çamer, sporun önemine dikkat çekerek; “Çocukların bir spor dalı da olsa hayatları boyunca taşıyacakları bir spor kültürleri olsun. ” dedi.

Barbaros Spor Okulları, yeni kuşak başarılı futbolcuları yetiştirmeyi amaçlıyor. Çocukları sporla iç içe büyütmeyi hedefleyen okulun koordinatörleri, velilerden hep olumlu tepki aldıklarını ve çocukların sosyalleşmeden okullarına, iletişimden yeme içmelerine kadar fayda sağlandığını ifade ediyor. Çocuklar, futbol heyecanı ile sporun nizamileştirici etkisini de benimseyerek daha kaliteli bir yaşama sahip oluyorlar.

“Amacımız çocukların hayatlarına dokunmak”

Barbaros Futbol Okulları Koordinatörü Atıl Çamer, futboldan ziyade çocukların hayatlarına dokunmak istediklerini ifade ederek; “Yeni bir kuşak ve hevesle genç hocalarımızla birlikte göreve başladık. Çocuklar buraya gelip gitsin değil isteğimiz onların hayatlarına dokunmak istiyoruz. Uyku, okul düzen, yeme içme her şeyi etkileniyor. Bunlar dışında huzur evi ziyaretleri gibi sosyal projeler de yapmayı düşünüyoruz. Sık sık turnuvalara ufak yaş gruplarımızı dâhil edeceğiz. Şenliklere katılacağız. 2011-2006 arasındaki yaş gruplarımızdan yaklaşık 45 öğrencimiz var.” dedi.

“Futbol sevgisi yemediği yemeği bile yediriyor”

Çamer, sporun çocuklar üzerindeki etkilerini anlatırken; “Turnuvaların ciddi önemi var. Büyük takımların oyuncu izleme komiteleri turnuvalarda çocuklarımızı izliyorlar. İrtibatlarımız da var. Amacımız profesyonel yerlere oyuncu göndermek. Zaten her çocuğun futbolcu olma imkanı yok ama olanların dışındakilerin de iyi oyuncu, iyi insan olmalarını hedefliyoruz. Önce iyi insan sonra iyi öğrenci en son da iyi sporcu olacaklar. Okul takiplerini de yapıyoruz. Sorun yaşayan çocuklarımız için 2 hafta ara veriyoruz. Yeme içmede bile etkili oluyor. Veliler, öğrencilerin futbolu sevgisi ile yemediklerini bile yemeye başladığını söylüyor. Çocukların bir spor dalı da olsa hayatları boyunca taşıyacakları bir spor kültürleri olsun. Herhangi bir spor ile mutlaka ilgli olmalı çocuklar. Spor; iletişim, sosyalleşme ve başarı konularında çok etkili oluyor.” dedi.

“Bizleri rol model olarak görüyorlar”

Altyapı Koordinatörü Ali Alan, çocuklarla futbol dışında da ilgili olduklarını ifade ederek; “Amacımız futbol okulundaki sayıyı arttırarak daha güzel eğitim verebilmek. Barbaros A takımı birinci amatörde oynuyor. Aynı zamanda A takımına oyuncu çıkarmayı hedefliyoruz. Anne-babalarından çok bizi dinlediği oluyor çocukların. Rol model olarak görüyorlar, bizler de onlara örnek olmaya çalışıyoruz. Ders takiplerini yapıyoruz. Beslenmelerine dikkat ediyorlar.”şeklinde konuştu.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech