Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO’da eğitimler sürüyor

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) UR-GE projesi kapsamında, BRC Global Teknik Standardı Eğitimi verildi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda yürütülen, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında, gıda üretimi yapan firmalara yönelik BRC Food V7 İngiliz Perakendeciler Birliği Standardı Temel Eğitimi verildi.

13 Ekim 2018 Cumartesi günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ve Kalite Uzmanı Hatice Er tarafından verilen eğitime, UR-GE projesinde yer alan; Atiye Laçin Gıda San. Tic. Ltd. Şti, İda Bahçe Organik Yaşam Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi Tic. Ltd. Şti., Karadane Zeytincilik Gıda ve Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti., Kilye Doğal Gıda Üretim A.Ş., Meydere Gıda San. ve Tic.A.Ş., Tatlan Pazarlama Gıda San.Tic.Ltd.Şti.firma yetkilileri katıldı.

UR-GE Projesi kapsamında gerçekleştirilen Kalite Danışmanlığı eğitimi hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Bir yıldan fazla zamandır ÇTSO koordinatörlüğünde yürütülmekte olan, aktif olarak Çanakkale ve Balıkesir’den toplam 27 firmanın yer aldığı UR-GE projemizde bugüne kadar, ihracata yönelik 4 farklı eğitim verildi. Kalite danışmanlığı eğitimi faaliyetimizde önce her firmamız ayrı ayrı ziyaret edilerek mevcut kalite çalışmaları incelendi ve buna göre firmaya özel BRC ve IFS kalite eğitim programları hazırlandı. Böylelikle firmalarımız kendi kalite standartlarına ve ihtiyaçlarına uygun eğitimler alarak zaman ve paradan tasarruf etmiş oldu.

“İHRACAT YAPAN FİRMALARIMIZ İÇİN BRC OLMAZSA OLMAZLAR ARASINDA”

BRC Kalite Standardı hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sandal, gıda üretimi yapan ve ihracatında Avrupa pazarını hedefleyen firmalarımız için İngiliz Perakendeciler Birliği (BRC) tarafından BRC Gıda Teknik Standardı olarak yayınlanan kalite standardına sahip olmalarının kendilerine uluslararası rekabette avantajlar sağladığını belirtti.

“İHRACAT YAPMAYI HEDEFLEYEN VEYA ALTERNATİF İHRACAT PAZARI ARAYAN FİRMALARIMIZDAN TALEP GELİRSE İKİNCİ UR-GE PROJESİNE BAŞLAYACAĞIZ”

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) programında, firmalara kümelenme modeli ile birlikte ortak bir marka üreterek daha güçlü hareket etmelerinin hedeflendiğini belirten Sandal, 3 yıl sürecek olan UR-GE projesinin, firmaların ihracata yönelik ihtiyaçlarını belirleyerek ve bu ihtiyaçların giderilmesine yönelik; eğitim, danışmanlık, küme tanıtım, yurt dışı pazarlama ve yurt dışından alım heyeti getirilmesi konularında gerçekleştirilecek faaliyetlere %75 oranında hibe desteği sağladığını belirtti.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech