Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Askerlik için okumak mazi oluyor

Açıköğretim; ikinci üniversiteyi okumak

Açıköğretim; ikinci üniversiteyi okumak isteyenler, askerliğini ertelemek isteyenler, örgün öğretimde okuyamadığı bölümün telafisini amaçlayanlar için can simidi oluyordu. Askerlik ile ilgili yeni düzenlemelerin ardından artık bu yöndeki tercihler azalmaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Çanakkale Büro Temsilcisi Orhan Yılmaz’ın gazetemize yaptığı açıklamaya göre, Çanakkale’de tercih genellikle bilinçli eğitim için oluyor.

İkinci üniversite için kayıtlar sona erdi. Ara sınav için 11 ekime uzatılan başvuru süresinin de sona ermesinin ardından sınavlar beklenmeye başladı. 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavları, 24 Kasım Cumartesi ve 25 Kasım Pazar günlerinde yapılacak. 13 ekim itibariyle ise dersler başlayacak. Yüz yüze eğitimler için verilen bilgiler ise Anadolu Üniversitesi’nin sitesinde yer alıyor.

“Sadece terör suçlularına af yok”

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Çanakkale Büro Temsilcisi Orhan Yılmaz, gazetemiz aracılığıyla açıköğretim ile ilgili güncel bilgiler verdi.Yılmaz af, e-kampüs gibi bilgiler vererek şöyle konuştu: “Af ile yaş gözetmeksizin gerçekleşiyor. Af yalnızca terör suçlularını kapsamıyor. İnternet sitesinde tüm soruların cevaplarının olduğu gibi yüz yüze eğitim ile ilgili bilgi de bulunuyor. Oradan tüm tabloya ulaşılabiliyor. Nüfus oranı ile yüzdelik hesabı yapıldığında Çanakkale iyi durumda. Geçen sene ile kafa kafaya gittik. Çok sayıda başvuru yapıldı. Özellikle son 3-4 gün çok yoğundu. Sonrasındaki birkaç gün uzatılarak kayıt alınmaya devam edildi. İkinci üniversite kayıtlarında 2 bin kişi aldık. Sosyal Hizmetler ve Adalet Bölümü çok tercih edilir. Tıp fakültesi öğrencileri, doktorlar, öğretmenler çok fazla tercih ediyor ikinci üniversiteyi. Genellikle bilinçli insanlar geliyor. Anadolu Üniversitesi fırsat eşitliği için kurulmuş bir üniversite.”

Artık askerlik için okunmuyor

Artık askerlik için açıköğretim tercihinin azaldığını belirten Yılmaz, konuyla ilgili; “Artık askerlik için tercih edilen bir üniversite olmaktan çıktı burası. Artık bu amaçla tercih edenler çok az. 8500 civarı öğrencimizin bini bile bu amaçla gelmemiştir. Artık askerlik düzenlemeleri uygun hale geldi. Bedelli var. Süresi kısaldı. Hala var ama azınlıkta. Genellikle ikinci üniversite mantığıyla sürüyor. Harçlar da artık düşük. Dersler online olarak yapılmaya başlayınca kitap basımına gerek kalmayınca ödenen miktarlar da düştü. Kitap verilmiyor ama okul kendi bünyesinde e-kampüs sistemi ile satışını yapıyor. Öğrencilere kitaplarının güncelliğini kontrol etmeleri, öneriliyor.” dedi.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech