Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En keyifli istifa!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) istifalar peÅŸ peÅŸe geliyor. Seçim takviminin baÅŸlamasının ardından istifaların son günü olan bugün, Çanakkale CHP’de hareketli dakikalar yaÅŸanıyor. Belediye BaÅŸkanı ve Ä°l Genel Meclisine aday olan ilçe baÅŸkanları, dosyalarını Ä°l BaÅŸkanı Ä°smet GüneÅŸhan’a teslim etti.

1-19 Ekim 2018 tarihleri arasında aday adaylık baÅŸvuru sürecinin devam ettiÄŸi CHP’de, bugün örgüt görevinde bulunan partililerin istifalarının son günü… Belediye BaÅŸkanlığı, Belediye meclis üyeliÄŸi ve il genel meclisi üyeliÄŸi için aday adayı olacak partililerin bugün 17.00’ye kadar istifalarını vererek baÅŸvurularını yapmaları gerekiyor. Aday olamayanlar ise görevlerine yeniden geri dönebilecek.

Ä°KÄ° BAÅžKAN BELEDÄ°YEYE TALÄ°P BÄ°RÄ° Ä°L GENELE

Gelibolu Ä°lçe BaÅŸkanı Nevzat Kaya, istifasını vererek Gelibolu’dan il genel meclisi üyesi aday adayı olurken Gökçeada Ä°lçe BaÅŸkanı Memet GüneÅŸhan da istifasını il baÅŸkanlığına vererek Gökçeada Belediye BaÅŸkanı aday adayı oldu. GüneÅŸhan gibi Ayvacık Ä°lçe BaÅŸkanı Mesut Bayram da Ayvacık Belediye BaÅŸkanlığına aday adayı olmak için dün istifasını vermiÅŸti. Ä°l BaÅŸkanı Ä°smet GüneÅŸhan da istifa dilekçelerini il yöneticileri ile birlikte kabul ederek adaylara baÅŸarılar diledi.

GÃœNEÅžHAN: “BAÅžKANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

BaÅŸkanların istifaları hakkında gazetemize konuÅŸan Ä°l BaÅŸkanı Ä°smet GüneÅŸhan, Gökçeada Ä°lçe BaÅŸkanı Memet GüneÅŸhan’ın baÅŸvurusunu deÄŸerlendirirken “Gökçeada Ä°lçe BaÅŸkanımız, Belediye BaÅŸkan aday adaylığı için istifa dilekçesini il baÅŸkanlığımıza verdi. Kendisini hem kutluyoruz hem hayırlı olsun diyoruz.” derken, Gelibolu Ä°lçe BaÅŸkanı Nevzat Kaya’nın istifası için ise “Gelibolu Ä°lçe BaÅŸkanımız, Gelibolu Ä°l Genel Meclisi aday adaylığı için istifa dilekçesini vermiÅŸtir. Onu da kutluyor baÅŸarılar diliyorum.” dedi.

KAYA: “GÃœNEÅžHAN ÖNÃœMÃœ KESTÄ°”

BaÅŸkan’ın ardından söz alan Kaya ise adaylık konusunda düşüncesinin baÅŸka olduÄŸunu ancak GüneÅŸhan’ın önünü kestiÄŸini vurgulayarak sitem etti. Ä°ki dönem Gelibolu Ä°lçe BaÅŸkanlığı yapan Kaya, gazetemize adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada ÅŸu ifadelere yer verdi: “Sonraki dönem içerisinde Çanakkale il merkezinde aktif siyaset ve Çanakkale’nin tüm ilçelerini kapsayan yerel parlamentoda görev alıp partimin temsilini burada yapmak için aday olacağım. Bunu da iyi yapacağım için eski bürokratik deneyimlerim ve baÅŸkanlık deneyimlerimi buraya taşıyacak, yeri geldiÄŸinde olması gerekeni en iyi ÅŸekilde yapma noktasında gayret içinde olacağım. Aday adaylığımı açıklamak ve seçilirsem Çanakkale’deki temsili en iyi ÅŸekilde Cumhuriyet Halk Partisi adına yapmak emeli ve düşüncesi içerisindeyim. Bu niyetle yola çıktık. 2018/1 sayılı genelgemiz ve genel merkezimizin talimatları doÄŸrultusunda, 12 Ekim 2018 tarihi 17.00’ye kadar yönetimlerde bulunan arkadaÅŸların ayrılmasına baÄŸlı kalarak partinin talimatını yerine getiriyoruz ve istifa dilekçemizi il baÅŸkanlığımıza sunuyoruz.”

MERKEZ İLÇEDE ALTI İL YÖNETİMİNDE TEK İSTİFA VAR

12 Ekim 2018 saat 17.00 itibariyle Merkez İlçe yönetiminden 6 il yönetiminden ise 1 yönetici istifasını ilgili başkanlıklara sundu. CHP Merkez İlçe Saymanı Semih Çevik, ilçe yöneticilerinden Egemen Ergun, Gökçen Özgeçen, Mesut Dinç ve yedek üye olan Yıldıray Gürler, belediye meclisi üyeliği için aday adayı olurken, Merkez ilçe yöneticisi İsmail Gürses de il genel meclisi üyeliğine aday adayı olmak için görevinden istifa etti. İl Yöneticisi Deniz Karaduman ise belediye meclis üyesi aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech