Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tabipler nöbete başladılar

Çanakkale Tabip Odası 10-17

Çanakkale Tabip Odası 10-17 Ekim tarihleri arasında sürecek olan “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” beklentileri ile nöbet eylemlerine başladılar.

Çanakkale Tabip Odası 10-17 Ekim tarihleri arasında Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nın hemen önünde Morabbin Parkı’nda nöbet eylemlerine başladı. Saat 18.00 ile 20.00 arasında nöbette olacak olan kentteki tabipler, “Sağlıkta Şiddet Yasasını” istiyoruz vurgusunda bulundular. Son dönemlerde sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddetin boyutunun giderek arttığı ve bu konunun yasalar çerçevesinde düzenlemesi gerektiği belirtildi.

Tabip Odası tarafından vatandaşlara dağıtılan bilgi notunda, “Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddet çaresizliğin ifadesidir. Hiçbir uçağın yolcusu kendilerine sağlıklı ve emin bir şekilde hedefledikleri noktaya götürecek pilota saldırmaz. Saldırdığında kendisiyle birlikte tüm uçağı hedef aldığını bilir. Sağlık hizmetinde de hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelen saldırılar aslında kendi yaşamımızı ve sağlığımızı tehlikeye atmaktan başka işe yaramaz. Hekimlerin çalıştıkları sağlık kurumlarında ölümlere varabilen saldırılara hedef olmasının kabul edilebilir, anlaşılabilir, maruz görülebilir hiçbir gerekçesi olamaz” cümleleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech