Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ödemeler acilen yapılmalı”

112 çalışanlarının fazla mesailerinin

112 çalışanlarının fazla mesailerinin ödemeleri konusunda sıkıntılar yaşandığını belirten Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, yetkililerden ödemeleri öncelik listesine almalarını istedi.

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi, 112 çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin ödenmesinde yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi. Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yayımlayan Sendikanın Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar şunları söyledi:

Gece-gündüz, bayram seyran, tatil hafta sonu gözetmek sizin arandığı andan itibaren 90 saniye gibi bir süre içinde olay yerine ulaşmak ve ilk yardım ihtiyacı olan kişilerin yanına ulaşmak için yola çıkmaktadırlar. Olay yerinde başlarına neyin geleceğini veya yolda neyle karşılaşacaklarının hesabını yapmadan hizmet vermekte ve çeşitli saldırılara maruz kalmaktadır. Yaşanan olaylar sıkıntı verici de olsa 112 çalışanlarının çalışma şevkini kırmadan çalışmaya devam etmektedirler.

Her koşulda vatandaşına hizmet veren 112 çalışanlarının fazla çalışma ücretlerinin ödenmediğini duymuş bulunmaktayız. Hiç bir gerekçe 112 çalışanlarının fazla çalışma ücretlerinin ödenmesine engel olmamalıdır. Bu kadar özveriyle çalışan ve her görev yerinde çalışarak hizmet veren anlayışın alacaklarının ödenmemesini kabul etmiyoruz. Geçen ay içerisinde de geçici görev yolluklarının aylardır ödenmediğini kamuoyuna duyurup yetkililerden konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini istemiştik. Şimdi de 112 çalışanlarının fazla çalışma ücretlerinin ödenmemesine ilişkin yetkililere sesleniyoruz.112 çalışanlarının ödemeleri de onların sağladığı HIZIR ACİL HİZMETİ kadar acil ödenmelidir. Buradan öncelikle Sayın Valimize seslenmek istiyorum. Lütfen gerekli hassasiyeti gösterip ödemelerin ivedilikle ödenmesini sağlamasını talep ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür aksamaların olmaması için gerekli tedbirleri alacağına olan inancımız tamdır. İl Sağlık Müdürünü de sağlık çalışanlarının sorunlarından haberdar olmaya davet ediyoruz. Sağlık Müdürüne bu tür olayları öncelik listesine almasını ödemelerin de acilen yapılması gerektiğini hatırlamak istiyorum.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech