Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gerçeğini aratmayan tatbikat

 “Çanakkale Havalimanı Acil Durum

 “Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı” kapsamında Kepez Limanı’nda tatbikat düzenlendi. Tatbikatta denize düşen bir uçaktaki yaralılar deniz vasıtalarıyla kurtarılıp hastanelere taşındı.

“Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı” kapsamında uçak düşüş tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata 250 kişi ile 15 deniz ve 40 kara aracı ile 2 helikopter katıldı. Çanakkale Boğazı’nda senaryo gereği bir uçak kazasını konu alan tatbikat düzenlendi. “Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı” kapsamında deniz üzerinde meydana gelebilecek uçak kazalarının etkilerini asgariye indirmek ve kurum kuruluşlar operasyonel faaliyetlerinin test edilmesi amacıyla, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü Koordinesi’nde tatbikat gerçekleştirildi.

Gerçeğini aratmayan tatbikata kara ve deniz üzerinde toplam 250 kişi, 15 deniz ve 40 kara aracı ile 2 helikopter katıldı. Tatbikatta düşen uçağa, bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden Çanakkale Havalimanı Elektronik Şefi Burhan Usta’nın adı verildi.

Kepez Limanı açıklarında düzenlenen tabikatta senaryo gereği, Burhan Usta Havayolları’na ait 15479 sefer sayılı, TC-KZL tescilli özel yolcu jeti, 5 yolcu 3 mürettebatıyla, sebebi bilinmeyen bir nedenle denize düştü. Olaydan sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde, Liman Başkanlığı, Çanakkale Kıyı Emniyeti Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi, İl Sağlık Müdürlüğü Deniz Birimleri deniz üzerindeki arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirildi.

Tatbikata Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri de senaryo gereği ölü-yaralı ve yolcu yakını olarak görevlendirildi. DHMİ Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, DHMİ Gökçeada Havalimanı Müdürlüğü ve ÇELEBİ Yer Hizmetleri Şirketi personeli de karadaki arama ve kurtarma faaliyetlerini tamamladı.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech