Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Kırsal kalkınma masaya yatırıldı

IPARD Sektörel Tanıtım Toplantısı Akol Otel’de Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ’ın katılımları ile gerçekleşti. Toplantıda “Türkiye’nin Kırsal Kalkınma Hamlesi” konuşuldu.

IPARD Sektörel Tanıtım Toplantısı Akol Otel’de saat 10.00’da yapıldı. Program Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşti. Düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin kırsal kalkınma hamlesi ve yatırımları masaya yatırıldı.

“İl Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazırız”

Toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, “Şu anda her sektör, danışmanlarda dahil olmak üzere TKDK’da çalışan uzman arkadaşlarda olmak üzere baya bir mesafe alındığını görüyoruz. O deneyimler neticesinde, bazı sıkıntılar ve olumsuz durumlarda iyileştirme yaşandığını biliyoruz. Bundan sonraki dönemde kooperatiflerimizin ve birliklerimizin faydalanacağı bir program içerisine gireceğiz. Kesinlikle ve kesinlikle birlik ve kooperatiflerimiz bu programlardan faydalanmak için her çabayı göstersinler. Biz İl Müdürlüğü olarak geldiğinizde istediğiniz yardım ve destekleri vermeye hazırız. Bu desteklemeler kırsalda yaşayan insanların önünü açmak için çok önemlidir” dedi.

“Kooperatif sayısı fazla olmasına rağmen proje sayısı düşük”

İl Koordinatörü Hasan İskender, “Çanakkale içerisinde bu programlar dahilinde ortak makine parkları belirlendi. Çanakkale’de kooperatif sayılarımız fazladır. Çanakkale’de bu kadar fazla kooperatifimiz olmasına rağmen, aldığımız proje sayısı biraz düşüktür. Bizler bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Bununla ilgili bir toplantı yapalım ve görüşleri alalım istedik. Çanakkale’de kooperatiflerin ve birliklerin bu programlardan nasıl faydalanacaklar bunları konuşmamız gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Yönetim Otoritesi Program Değerlendirme Koordinatörü Figen Ercan, “Yönetim otoritemiz bizim Bakanlığımıza bağlı olarak kurulmuştur. Yönetim Otoritemizin belirli görevleri bulunmaktadır. Bu görevler kapsamında da belli sorumluluklarımız bulunmaktadır. Özellikle yönetim otoritesinin yapmış olduğu işler arasında IPARD’ın hazırlanması da bulunmaktadır. Tavsiyeler doğrultusunda AB ile müzakereler yapılması da görevlerimiz arasında bulunmaktadır” cümlelerini kurdu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech