Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Gotham Şehri

Ahhh Gotham ahh!
Uğruna türküler yakılan Gotham.
Mavinin, yeşilin şehri Gotham…
Kurtul şu asalaklardan…

Bu güzel dizeler Gotham Şehri’nin girişinde bulunan büyük mermerin üzerinde yazılıdır.Gelin görün ki; Gothamlıların ne bu dizelerden haberi vardır ne de şehrin girişinde bulunan büyük mermer anıttan!

Benim ise var.

Sıklıkla ziyaret ederim mermer anıtı. Anıtı sarmaya çalışan zararlı otları sökerim. Rüzgarın biriktirdiği tozu toprağı silerim. Temizlik işi bittikten sonra anıtı cepheden gören bir taşın üstüne oturur beklerim…

Bu bekleyiş bazen uzun sürer. Kuşların cıvıltıları ve kertenkelelerin ayak sesleri dışında tek bir ses duyulmaz. Sonra sonra fısıltıları duyarım derinden. Biliyorum bana deli diyeceksiniz ama bu fısıltılar anıttan gelir. İyice dinlerim fısıltıları. Tıpkı hocasını dinleyen bir öğrenci gibi not alırım. Bazen bilmece gibi gelir bana fısıltılar. Çözmeye çalışırken dinlemeyi unutuveririm. Sonra sonra toplarım dikkatimi, tekrar kulak kabartırım fısıltılara çünkü her zaman gerekli olanı söyler bana anıt. İşte bu yüzden olsa gerek; Bir Gothamlı olarak şehre yöneltilmiş mızrakları görebiliyorum. Bu mızrakların, bir gün, etime batacağını biliyorum.

Bu mızrakları tutan gölge eller üzerine düşünmeye başladım birkaç gündür. Gotham’ı yozlaştıranları düşündüm. Şehri karanlığa ve griliğe mahkum bırakanları düşündüm.

Şehri kaderine terk edenlerin başında Gotham Valisi ve Gotham Belediye Başkanı geliyor. İş bilmez kadroların kümelendiği yönetim merkezlerinden şehirle ilgili atıp tutuyor bu insanlar. Şehrin asayişinden, trafiğine, hava kirliliğinden, lağım kokularına kadar onlarca sorunun muhatabı başkasıymış gibi davranıyorlar. Bürokratik tembellik alışkanlığa dönüşmüş, karar vermesi gerekenler acizleşmiş. Bir şeylerin yolunda gitmeyişi Gotham’ın kaderi olmaya zorlanmış. Yöneticiler kendi çıkarlarından başka bir şey gözetmez haldeler.

Gotham sokaklarında ise bir sürü kan emici kol geziyor.. Bu kan emiciler karanlık sokaklarda kendi kurallarını uyguluyor. Gotham sokakları, kadim zamanların aksine, artık tekin değil. Böyle durumlarda daha tekin bir yerlerin inşa edilmesi durumu ortaya çıkar. Gotham yetkilileri bunu önceden görmüş olacaklar ki karanlık çöktüğünde sokaklara oranla çok daha tekin denebilecek bir yeri: Gotham Eğlence Sokağı’nı yaptılar. Dikkatli bir çift göze sahipseniz GES’in ışıklarının altında acı çeken genç Gothamlıları görebilirsiniz. Bu dikkatli bir çift gözü ışıkların altında biraz gezdirecek olursanız uyuşturucu satıcılarını, komisyoncuları, müptelaları, tıkanmışları ve hayat kadınlarını görebilirsiniz…

Büyük Mermer Anıta saygıyla…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech