Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Sağlık personeline şiddet Aldı başını gidiyor

Çanakkale Tabip Odası son dönemlerde doktorların uğradıkları şiddet ve yaşanan can kayıpları ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyoruz!” vurgusu yapıldı.

Tabip Odası tarafından son dönemlerde şiddete uğrayarak hayatını kaybeden sağlık çalışanları için bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama dün Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde saat 12.30’da gerçekleşti. “Şiddete tahammül yok” sloganlı tabiplerin açıklamasına İda Dayanışma Derneği temsilcileri, Eğitim Sen üyeleri ve CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hicri Nalbant’ta katıldı.

“Hayat vermek için çalışan personellerin öldürülmesi kabul edilemez”

Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, “Sabah işe gitmek için evden çıkıp, iş yerinde şifa vermek için çabaladığımız insanlar tarafından öldürülmeyi kabul etmiyoruz! Sağlık kurumlarında şiddetin kanıksanmasını, normalleştirilmesini kabul etmiyoruz! Sağlığı korumak, hayat vermek üzere kurulmuş bir mesleğin mensuplarının görevi başında öldürülmesini kabul etmiyoruz!

“Sağlık çalışanlarımızı kaybettik”

2005 yılında İstanbul’da Prof. Dr. Göksel Kalaycı hocamızın bir hastası tarafından öldürülmesiyle başlayan süreçte, bugüne kadar 12 meslektaşımızı haksız yere uğradıkları saldırılar ve Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın yol açtığı çarpıklıkların yarattığı tükenmişlik nedeniyle yaşamlarına son verdikleri için kaybettik.

“Sağlıkta şiddeti reddedemez hale geldiler”

Önce görmezden geldiler ve “sağlıkta şiddet yoktur” dediler. Sonra 2012’de gencecik Dr. Ersin Arslan’ın görevi başında bir hasta yakını tarafından öldürülmesiyle mızrak çuvala sığmaz hale geldi ve artık sağlıkta şiddetin varlığını reddedemez hale geldiler.

“Nöbet Eylemi 10 Ekim’de Morabbin Parkı’nda”

10 Ekim 2018 gününden başlamak üzere yedi gün sürecek “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” temalı nöbet eylemlerini başlatıyoruz. İlimizde de Kordon’daki basket sahasının yanında, 18.00-20.00 saatleri arasında en geniş katılımla bu nöbet eylemlerini gerçekleştireceğiz. 17 Ekim Çarşamba günü de tüm tabip odası başkanlarımızla beraber “Türk Tabipleri Birliği’nin Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesi”ni kamuoyuyla paylaşmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Sağlık Bakanı ile görüşmek üzere Ankara’da buluşacağız” cümlelerine yer verildi.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech