Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin kuruluş tarihi Fevzipaşa’dır!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Kent Gönüllüleri ile bir araya geldi. Başkan Gökhan kahvaltılı toplantıda Fevzipaşa Mahallesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kent Gönüllüleri ile Truva Otel’de kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Fevzipaşa Mahallesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Gökhan mahalle ile ilgili, “Fevzipaşa Mahallemiz çok önemlidir. Mahallemizde kısıtlı imkanlar ve dar gelirlilik var. Çeşitli sorunlar var. Dolayısıyla o mahallenin içinden Kent Gönüllülerinin beklentilerinin gelmesi çok önemlidir. Biliyorsunuz mahallemiz ilk ve kurucu mahallemizdir. Çanakkale’nin kuruluş tarihi Fevzipaşa’dır. Gençler ve orta yaşın üzerindekiler bilir, o halle Çanakkale’nin yükünü çekmiş bir mahalledir.

“Mahallenin Çanakkale’ye ciddi emekleri vardır”

Çocukluğum burada geçtiği için, dükkanımız o mahallededir. Bu yörenin hamaliye noktasında mahallenin ciddi emekleri vardır. Hiçbir araç gereç olmadan, mahalleliler gemileri çuvallarla doldururlardı. Eskiden 220 kiloluk akaryakıt bidonlarını Seyit Onbaşı gibi kaldırıp arabaya koyarlardı. Kanalizasyon temizlik aracı yoktu, kanalizasyonları temizlerlerdi. Kalaycılık yapılırdı. Özellikle o mahallenin kadınları bizlere, ailelerimize destek olan arkadaşlarımızdı. O mahalle olmasaydı bütün bunların olması söz konusu değildi.

“O mahalleyi yeniden kazanmamız lazım”

Sonrasında her şey mekanik oldu ve işler çok dar bir noktaya geldi. O mahallenin gelir kaynakları plansızlıktan dolayı azaldı. Devlet bunu ön göremedi. O mahallenin çocukları farklı bir şekilde geliştirilmeliydi. Bunlar organize edilemedi. O mahalle imar edilemedi. Devlet ellerinden tutmadı. Bu sefer işsizlik, yolsuzluk, çaresizlik bir yerde oradaki gençleri başka yere itti. O toplum yaşaş yavaş içinden çürümeye başladı. O mahalleyi yeniden kazanmamız lazımdır” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech