Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef: Avrupa Şampiyonası

Türkiye’de ilk Uluslararası Off-Road

Türkiye’de ilk Uluslararası Off-Road Yarışı olan BajaTroia Turkey, 4-7 Ekim 2018 tarihleri arasında Çanakkale’de yapıldı. 2018 Troia Yılı etkinlikleri kapsamında kentimizde düzenlenen yarışlara katılan yerli ve yabancı yarışmacılar; dinamizmi, modernliği ve doğal güzelliği ile Çanakkale’yi çok beğendiklerini belirtti.

7 ülkeden katılımcının olduğu BajaTroia Turkey, 2018 Troia Yılı’nda kent tanıtımına da büyük katkı sunmuş oldu. Yarışları düzenleyen İstanbul Off Road Kulübü’nün (İSOFF) Başkanı Erkan Birinci, gazetemize yaptığı değerlendirmede, bundan sonraki amaçlarının FIA’dan gözlemci davet ederek Çanakkale’de bir Avrupa Şampiyonası yapmak olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl yapılan Off-Road Yarışı, bu yıl da 2018 Troia Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlendi. Hem Motosikletlerde hem de Ralli grubunda yarışan yarışmacılar, 4 Ekim’de yapılan açılış töreninin ardından 5-6-7 Ekim tarihlerinde Paris, Homeros, Ilion, Troia etaplarını tamamlayarak son akşam Morabbin Park’ta düzenlenen ödül töreninde buluştu. Türk yarışmacıların yanı sıra 10 İtalyan, 3 Romen, 2 İsrailli, 4 Yunan, 2 Sırp, 4 Bulgar yarışmacı başta olmak üzere 7 ülkeden yabancı yarışmacı da yaklaşık 150 kişilik ekibiyle birlikte yarışlara katıldı. Çanakkale’nin doğal güzelliklerini de çok seven yarışmacıların 2018 Troia Yılı’nda kent tanıtımına büyük katkı sunması bekleniyor.

4×4 araçlar, buggyler, ATV ve UTV’ler ile motosikletlerin hem zorlu off road etaplarını hem de yüksek hızlı performans etaplarını kat eden yarışmacılar, 4 gün boyunca 815,75 km yol kat ettiler. Zaman zaman mekanik arızalar ve yolla ilgili aksilikler yaşansa da yarışlar, kimse zarar görmeden tamamlandı.

Yarış sonunda Motosiklet kategorisinde birinci KTM 450 ile Murat Yazıcı, ikinci HUSQVARNA ile Hasan Ayyıldız, üçüncü KTM EXC ile Süleyman Aydın oldu.

KADIN YARIŞMACILARA BÜYÜK DESTEK
Yarışa katılan kadın pilotlardan en iyi derece yapanlara da kupa verildi. “Best Women” kategorisinde birincilik kupasını Bulgar Zornista Todorova, ikincilik kupasını Türk ekip, Bant Boru sponsorluğu ile yarışan İlayda Hancı üçüncülük kupasını yine bir Türk kadın Sibel Dağlı kaldırdı. Ödül töreninde, Çanakkaleliler de kadın yarışmacıları özel olarak alkışlayarak büyük destek verdi.

BİRİNCİ: “ÇANAKKALE ÇOK DİNAMİK VE MODERN BİR ŞEHİR”

İstanbul Offroad Kulübü’nün (İSOFF) Başkanı Erkan Birinci, gazetemize yaptığı değerlendirmede “Çanakkale bu iş için çok uygun oldu. Yarışçılar da çok sevdiler. Çok dinamik bir şehir. Ormanları, denizi çok güzel. Yarışçılar da burada yarış harici de çok güzel vakit geçiriyorlar. Biz İstanbul’da yaşıyoruz, bizim için de çok güzel bir şehir. Hiç yabancılık çekmedik. Çanakkale çok modern bir yer. İnşallah burada önümüzdeki yıllarda da devam ederiz. Yerel yönetimlerin de büyük desteği var. 800 kilometrelik parkurda bu yarışı organize etmek o kadar kolay değil. Yarışta görev alan bütün arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Günlerdir uyumuyorlar, olağanüstü bir özveri gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

“AVRUPA AYAĞINI DA BURAYA GETİREBİLİRİZ”

Uzun, Uluslararası bir yarış yaptık. 7 ülkeden katılım oldu. Amacımız; ileride Avrupa’ya açmak yani Avrupa Şampiyonası haline getirmek… O nedenle de önce birkaç yıl emekleme süreci oluyor. Önümüzdeki yıllarda bağlı olduğumuz Uluslararası Otomobil Federasyonu olan Federation Internationale de l’Automobile(FIA)’yı da davet ederek gözlemci isteyeceğiz. Ondan sonra da Avrupa ayağını da buraya getirebiliriz diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

EN HIZLILAR ÖDÜLLERİNİ VALİ TAVLI’DAN ALDI

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Çanakkale İl Temsilcisi Mustafa Kansu başta olmak üzere organizasyon ekibi, yarışları son gününe kadar titizlikle takip ederek yarışmacıların ve ekiplerinin kentimizden memnuniyetle ayrılmasını sağladı.

Etapları tamamlayan yarışmacılar son gün ödüllerini alırken, yarışın en hızlısı olan ve “Fastest Competitor” Kupasını kaldıran Bulgar ekip Tsanko Tsankov – Zornitsa Todorova, ödülünü Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’dan aldı. İSOFF Başkanı Birinci ise Vali Tavlı’ya yarışmalardaki desteğinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Genel Klasmanda birinciliği kazanan Tsanko Tsankov – Zornitsa Todorova’ya İl Emniyet Müdürü Celal Sel, ikinciliği kazanan Vladislav Velkov – Iliyan Georgiev’ye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp ve üçüncülüğü kazanan L. Claudiu Barbu- Paul Nicusor Spiridion’ya ise ödülünü Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hürmüz Koç verdi.

Eylem Gözeldere

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech