Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diş Hekimliği Fakülte inşaatı devam ediyor

Türkiye’deki en yüksek puanla

Türkiye’deki en yüksek puanla bu yıl ilk öğrencilerini alan ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin Kepez’deki inşaatı devam ediyor. İnşaatın aralık ayında tamamlanması öngörülüyor.

Bu sene ilk defa öğrenci alan ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin inşaat işi Kepez’de tüm hızıyla devam ediyor. Mayıs ayında başlayan inşaat faaliyetinin aralıkta tamamlanması öngörülüyor.
Diş Hekimliği Fakültesi bu yıl ilk öğrencilerini almasına rağmen Türkiye’nin en yüksek puanlı öğrencilerinin tercihi olmuştu. Eğitim-öğretim yılının başlangıcında ilk kayıtlarda bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Diş Hekimliği Fakültesi olan 50 devlet üniversitesi içerisinde daha şimdiden ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesinin ilk 20 fakülte arasına puan sıralamasına göre girmiş durumda olduğunun altını çizmişti.

“Fakülte kurmak zorlu bir iş”

Acer, fakültenin faaliyete geçme süreciyle ilgili şöyle demişti: “Diş Hekimliği Fakültesi kurmak zor bir iş zira güçlü bir alt yapı istiyor. Diş Hekimliği Fakültesinin faaliyete geçebilmesi için son iki yıldır çok ciddi çaba sarf ediyoruz. Birçok üniversite hoca bulmakta zorlanırken ÇOMÜ, hocaları kolaylıkla çeken bir üniversite. Başlangıç itibari  ile bile 11 öğretim üyemiz oldu. Bu çok önemli bir şey.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech