Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Bizde başkanlık kolay! Aday olmak zor”

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan dün basın mensupları ile bir araya geldi. Mutan Çanakkale Belediye Başkan aday adaylığından, Çanakkale’deki siyasete kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Mutan, “Bizde aday olmak zor başkanlık kolay” vurgusunda bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan dün Kepez Belediyesi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Saat 11.00’de başlayan toplantıda birçok konuya değinen Mutan, Çanakkale’de CHP’nin siyaseti için, “Bizde aday olmak zor, Başkanlık kolay” dedi.

“Kepez’in ve Çanakkale’nin önünü açtık”

Mutan yapmış olduğu konuşmasında, “Evraklarımızı hazırladık. 4 Ekim Perşembe günü itibariyle evraklarımızı Merkez İlçe’ye teslim ettik. Resmen Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adayıyım. Süreç böylece başlamış oldu. Şu ana kadar kulağımıza gelen başka bir başvuru yok. En azından Kepez’in ve Çanakkale’nin önünü açtığımıza inanıyorum.

“Türkiye’de siyaset kurumu tıkanmıştır”

Şu anda Kepez’de dört, beş kişinin ismi telaffuz ediliyor. Bu hafta sonuna kadar o isimler netleşir diye düşünüyorum. Üye bazına ön seçim olması gerekliliğine inanıyoruz. Biz partimizin adaletine güvenerek, üye bazlı ön seçimi istiyoruz. Şu anda aksi bir duyum almadık. Tüm siyaset kurumu adına konuşuyorum. Siyaset kurumu şu anda tıkanmış ve çözüm üretilemiyor. Şu anda Türkiye yönetilemiyor. Siyasette ciddi anlamda bir tıkanma yaşanmaktadır.

“Ön seçim ve çarşaf liste gerekliliktir”

Ülke böyle gayri ciddi bir şekilde yönetilir mi? Umarım tüm siyasi partiler, CHP gibi ön seçim yaparlar. Siyasette ön seçim partiler için çok ciddi bir parametredir. Ön seçim sadece tek kriter değildir, anketler yapılmalıdır ve aday öyle belirlenmelidir. Ön seçim, çarşaf liste isteğimizi siyasetin bir gerekliliği olarak istiyoruz ve vurguluyoruz.

“Ön seçim olmazsa İl ve İlçe yönetimi istifa etsin”

Ön seçim olmaması durumunda, İl ve İlçe yönetiminin istifa etmesi gerekiyor. Lafını yemeyecekler, dik duracaklar ve istifa edecekler. Eğer o sandık gelmezse, istifa edecekler. Üyeyi kayda değer almayan, üyesiyle diyalog kurmayan bir siyasi parti çözüm üretemez. Herkes lafının arkasında duracak.

“Kepez’de bundan sonra yokum!”

Kepez’de elbette işaret edeceğimiz bir aday olacaktır. Bu süreçten sonra Kepez’e artık dönmüyorum. Kepez’de artık yokum. Ben Çanakkale Belediye Başkanlığı’na daha  iyi yaparım diye aday oluyorum” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech