Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefon konuşmaları artık indirimli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu hem lehte sonuçlanan mahkeme kararlarını hem de tüketicilerden gelen şikayetleri dikkate alarak cep telefonu görüşme hizmetlerinde azami ücret tarifesinde indirime gitti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun telefon görüşme hizmetlerinde indirime gitme kararı aldı. Buna göre; operatörler yeni tarifeye göre ücretlendirecek. Yapılan açıklamaya göre daha önce 90 kuruş olan telefon görüşmesinin dakikası yeni tarife ile 56.7 kuruşa indirildi. Tarife mobilden sabit hatta ve mobilden mobile olan görüşmeleri kapsıyor. Yurt dışını arama ücretinin dakikası ise 5.65TL.  90 kuruş olan yurt içi SMS ücreti 40.75 kuruş oldu. Yurt dışı SMS ücreti ise 1TL olarak belirlendi. Hat açma-kapama ücretlerinde de normalde bir yıl içerisinde ilk işlem ücretsizken sonraki işlemlerde 29.90 lira alınıyordu. Şimdi ise hat açma-kapama tavan ücreti de 25 lira olacak.

“İnternet de indirimli olmalı”
Çanakkale Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Ali Rıza Berkit; “Telefon konuşmalarında indirime gidilmesi konuşuluyor. Yılbaşından itibaren geçerli olacak. Dakikası 90 kuruştu şimdi düşüş yaşanacak. Mesaj atmalar da aynı şekilde düştü. Bu tüketici açısından sevindirici bir haber. Bunun devamının gelmesi lazım. Türk Telekom’un abonmanlık ücretleri var mesela kaldırılması ve sözleşmelerin gözden geçirilmesi lazım. Fazla emek sarf edilmeden teknolojik fayda sağlanan bir iş. Hükümetin tüketicileri yaşamını kolaylaştırmak için telefon konuşmalarında olduğu gibi internet gibi alanlarda da indirime gitmesi lazım.”

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech