Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

DENETİM ŞART

Piyasada, zamlar aldı başını gidiyor. Dolar yükseldi diye, önüne gelen fiyatlara yükleniyor. Rahmetli Özal, iktidarı döneminde, Serbest Piyasa Ekonomisini hayata geçirmişti. Bu da neyi gösteriyordu: Herkes her şeyi istediği fiyata satabilir. Oysaki eskiden, belli kâr marjlarını aşanlara ceza uygulanıyordu. Zabıtalar kontrollerinde fatura isteyip, satış fiyatları ile karşılaştırırlardı. Günlük hayatımızda, öyle zamlarla karşılaşıyoruz ki, yuh artık. Bu kadar da olmaz diyoruz. Adam tuvaleti 2 lira yapmış. Tabii ki, millet dolar yediği için Dolar mıçacak! Çay. Şu bildiğimiz çay.1.50 TL yapmış. Soruyorsunuz. Çaya zammı neden yaptınız? Efendim, kem küm. Yahu, su satıyorsunuz, su. Maliyeti nedir. Zaten millet şekersiz çay içiyor genellikle. En büyük gideriniz şeker, Onu da kimse kullanmıyor.

EKMEK MESELESİ

Ekmeğimizle oynamayın. Fakirin yiyeceği. Temel gıda maddesi. Olmazsa, olmazı. Herkes kafasına göre bir fiyat belirliyor. Bu başıbozukluk karşısında, Devlet sonunda zamlara el atmaya başladı. Denetimlere başladı. Aslında, kanun gerekiyorsa, kanun da çıkarılmalı. Bu fırsatçıların cezaları verilmeli. Şimdi de, milletin ekmeğine göz diktiler. Geçen gün TV de bir haber izledik. Fırıncı diyor ki;”İstanbul’da ekmeği 1 liradan satıyorum. Diğer fırıncılar ise,1.50TL ye. Ancak, ucuz satıyorum diye, beni tehdit ediyorlar. Oysaki ben hesabı kitabı çıkardım. Günde 4 torba un çalışıyorum. Maliyeti ortada. 900 Ekmek üretiyorum.Masraflar çıktıktan sonra net günlük,400 TL kazanıyorum.Allah bereket versin.Diğer fırınların karını hesap edin artık.ÜstelikUn fabrikaları, ucuz ekmek satıyorum diye, bana un vermiyorlar. Normal olarak 80 liraya almam gereken bir torba unu, piyasadan 100 liraya almak zorunda kalıyorum. Yine de kar ediyorum”.Buyurun işte. Bakınız. Naçizane biz, öğrencilik yıllarımızda tam 10 yıl, yaz aylarında fırında çalıştık. Fırıncılığın her türlüsünü bilir ve şu an bile. Tek başımıza ekmek yapabiliriz. İddia ediyoruz. Ekmeği 1 liradan satsanız da, büyük karlar edersiniz. Bakmayın siz, un fiyatları, maya zamları diye ağlayanlara. Ne mayası yahu? Maya dediğiniz, hamurun binde biri bile etmiyor. Devletin bu konularda denetimleri sıklaştırması lazım. Yoksa vatandaş yandı. Allah yardım etsin.

KAHKAHA

Temel gece gittiği barda masanın üzerine çıkıp dans eden hayli şişman bir kızı görünce yanına yaklaşıp “ Müthiş bacaklarınız var..” demiş tombul kıza “Gerçekten mi?.. Doğru mu söylüyorsunuz?..” diye cevap vermiş beğenilmenin mutluluğu ile heyecanlanarak.. “Vallahi..” demiş Temel, “Baksana.. Üzerinde zıpladıkça parçalamadık masa bırakmamışsın..!”” Temel’e kız istemeye gitmişler. Kızın babası Temel’e dönüp “Nasılsın bakalım?..” demiş, “Sigara, içki, kumar, pavyon var mı sende?..” Temel “Valla hepsi var efendim” diye cevap vermiş arkasına yaslanıp bacak bacak üstüne atarak, “Bi karı eksik, gördüğünüz gibi sayenizde onu halletmek için buradayız işte..!”

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech